Da li komunalcima u Kragujevcu kasni plata?

Grad

Glasu Šumadije tokom jučerašnjeg dana javilo se više zaposlenih u JKP Šumadija sa tvrdnjom da plata kasni i da je račun preduzeća u blokadi.

Prva tvrdnja možda jeste, a možda i nije tačna. Naime, zarade u ovom javnom komunalnom preduzeću, prema kolektivnom ugovoru, isplaćuju se 5. i 20. u mesecu. Dojučerašnja praksa bila je da, kada se desi da jedan od ta dva datuma padne u subotu ili nedelju, novac na račune zaposlenih uplati se unapred. Prvi put, nakon potpisivanja kolektitvnog ugovora, zarada će (ako se ugovor bude poštovao) biti isplaćena posle 20.

Račun JKP Šumadija nije u blokadi, što pokazuje i uvid u račun te firme. Tačno je, međutim, da je sa računa preduzeća, zbog presude koju je dobila građevinska firma „Obi“, skinuto, po jednoj varijanti 17, po drugoj devet miliona dinara. Reč je o ulaganju u objekat tržnice kod osnovne škole Treći kragujevački bataljon.

Sve ove informacije Glas Šumadije moći će da proveri prvog radnog u ponedeljak, 22. februara, ukoliko poslovodstvo JKP Šumadija na njih bude želelo da odgovara bez pozivanja na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Tagovi:

1 komentar

  1. Dali možete kao odgovorna i svesna redakcija da slikate objekat težnice kod škole Treći Kragujevački bataljon i dali je u funkciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.