GAJOVIĆ: RADOMIR NIKOLIĆ DA IZVRŠAVA ZAKONSKE OBAVEZE

Društvo Grad

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović razgovarao je sa direktorkom “Kragujevačkih novina” Gordanom Božić o situaciji u tom nedeljniku, koji je pred gašenjem, i najavio da će gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću biti preporučeno da izvršava zakonske obaveze.

Božić je obavestila Gajovića da sopstveni prihodi najstarijeg nedeljnika u kragujevačkom kraju nisu dovoljni da izmire sve troškove i da se zbog toga suočavaju sa ogromnim dugovima.

Ukazala je i da Kragujevac od 2015. godine ne raspisuje konkurse u oblasti javnog informisnja i skrenula pažnju da na tom području trenutno postoji svega par nezavisnih portala i crkveni medij “Zlatousti”, dok su se svi ostali ugasili.

Gajović je rekao da će Ministarstvo kulture i informisanja uputiti preporuku gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću da izvršava zakonske obaveze koja se odnose na staranje o informisanosti građana na svojoj teritoriji.

On je istakao da bi gašenjem “Kragujevačkih novina” najviše izgubili građani tog grada i podsetio da svako ima pravo na informacije o događajima koje su vezane za određeni grad ili region, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: DANAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.