NOVI POSLOVI ZA MLADE

Društvo Grad

Projektom Novi poslovi za mlade u Kragujevcu, Grad Kragujevac, Kancelarija za mlade u saradnji sa Udruženjem Business Innovation Programs – BIPS, aplicirao je kod Ministarstva omladine i sporta. Sa 86,40 bodova jedan je od 9 projekata za koji su odobrena sredstva, a za njegovu realizaciju iz budžeta resornog ministarstva izdvojeno je 1 816 689, 50 dinara.

U Palati Srbije danas su svečano potpisani ugovori sa predstavnicima lokalnih samouprava čiji su projekti ove godine prošli na Javnom konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. U ime grada Kragujevca sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, ugovor je potpisao Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Ministarstvo omladine i sporta dodeljuje finansijska sredstva za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koje sprovode lokalne samouprave u cilju stvaranja uslova za unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici i stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

Na Javni konkurs koji je Ministarstvo omladine i sporta raspisalo 25. marta 2019. godine pristiglo je 25 projekta od kojih je 9 odobreno, a za koje je Ministarstvo izdvojilo nešto manje od 15 miliona dinara.

1 komentar

  1. Prvo ovaj Udovičić je lopov. Ozbiljna lopuza. Nejasno je kako još nije pao za kradje oko Univerzijade. Drugo, decko je peder ali to je njegova briga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *