ODBORNICI SKUPŠTINE KRAGUJEVCA U PETAK GLASAJU O GAŠENJU SPORTSKIH CENTARA MLADOST I PARK

Društvo Grad Video

Na sednici gradskog parlamenta (petak, 28. decembar) pred odbornicima će se naći i predlozi odluka o ukidanju ustanova „Sportsko rekreativni centar Mladost“ i „ Park“ zbog, kako je navedeno u odluci Gradskog veća,  nepostojanja uslova za obavljanje delatnosti odnosno nemogućnosti da se delatnost obavlja na racionalniji i ekonomičniji način. Ove dve ustanove do 2016. godine funkcionisale su kao javna preduzeća, a odlukom se „ukida ustanova ,Park’ zbog nepostojanja uslova za obavljanje delatnosti“, odnosno „nepostojanja uslova da se delatnost obavlja na racionalniji i ekonomičniji način“.

  • Ko napravi bazen i halu? U predlogu odluke koju smo dobili piše da su ispunjeni zakonski uslovi za likvidaciju. Nigde ne piše koji su to uslovi, navodi bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, za čijeg je mandata izgrađen zatvoreni bazen.

U predlogu koji su odbornici dobili stoji i da bi likvidacioni postupak trebalo da se završi u periodu od tri do pet meseci. I dalje piše: „Razlog za donošenje ove odluke nalazi se u potrebi da se javni interes u oblasti sporta, koji je bio obezbeđivan kroz delatnost ustanove, obezbedi na racionalniji i ekonomičniji način i da se optimizuje organizacija poslova koji se obavljaju a koje će ubuduće vršiti sportsko privredno društvo čiji je osnivač grad“.

Upućeni već neko vreme tvrde da je „sportsko privredno društvo“ zapravo Odbojkaški klub Radnički. Kako obe ustanove – i Mladost i Park – raspolažu ogromnom imovinom, teoretski bi moglo da znači da će skupština društva, koju broj tri člana, upravljati celokupnom imovinom.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.