PRETUČEN BRAT OD STRICA FUDBALERA FILIPA KOSTIĆA

Društvo

Napadači saslušani, pa pušteni

Tuča koja se dogodila još u noći između 19. i 20 maja u noćnom klubu koji nosi naziv „Izvan grada” u Korićanima – bivši „Tron”, u kojoj su tučeni fidbaler Filip Kostić, njegov rođeni brat i brat od strica Marko Kostić, prošla bi u najmanju ruku u najvećoj mogućoj tišini, da je bila drugačija reakcija policije. Ovako, priča je u međuvremenu poprimila drugačije razmere usled nezadovoljstva porodice Kostić pošto je, izgleda, bilo propusta u predistražnom postupku, a vinovnici tuče su posle saslušanja  pušteni da se brane sa slobode, naravno usled i  manjkavosti dokaza.

Kostić, navodno, ukazuju na video zapis sa sigurnosnih kamera, gde se jasno videlo i  šta se dešavalo pomenute noći u klubu, kao i neki detalji tuče. Ali kako snimak nije skinut po nalogu resornog tužioca nego na svoju ruku – u privatnoj režiji, tako je to, kao dokaz, odmah palo u vodu. Da li je bilo i drugih propusta rano je govoriti, ali nema sumnje da se incident desio, jer su iza toga usledila privođenja četvoročlane grupe M. J. (31), D. LJ. (38), N.T. (26) i N. S. (39), svi iz Kragujevca, pod sumnjom da su rukama i nogama tukli tridesetrogodišnjeg Marka.

Naime, sve je počelo tako što je državni reprezentativac Srbije, fudbaler Hamburgera Filip Kostić izašao uoči okupljanja reprezentacije sa rođenim bratom i bratom od strica Markom u noćni provod 19. maja. Dok su ispijali piće u pomenutom noćnom klubu, grupa žestokih momaka ih je provocirala između ostalog i da bi skrenuli pažnju na sebe s obzirom da je za susednim stolom bila javna ličnost – Filip. Jedan je skočio za njihov sto, kako nezvanično saznajemo, a fudbaler i braća su im poslali turu pića da bi smanjili tenziju. Situacija se ponovila, što je, navode očevici, “izvelo iz takta Marka”. Onda su sva četvorica “žestokih momaka”, inače, od ranije poznatih po nasilju, obrušila na Kostiće i u lokalu, a i po izlasku iz njega. Oni su uhapšeni, ali i odmah pušteni na slobodu, dok je Marko Kostić zadobio prelom nosa.

– Fudbalera su udarali nekoliko puta i nalupali mu šamare. Potom su svi izašli napolje. Odvojili su Filipa od braće kako im ne bi pomogao i pred njim brutalno pretukli brata od strica. Postom su pobegli i ostavili mladića na zemlji. On je počeo da se guši, pa su mu Filip i njegov rođeni brat u poslednji čas izvadili jezik iz usta i spasili ga, prenosi Kurir

Za sad se puouzdano zna da je tužilac tražio pritvor, što je sud odbacio. Svi osumnjičeni su se brnili ćutanjem. Filipov brat od strica je nekoliko dana proveo u bolnici, dok je as nekadašnjeg holandskog Groningena, a sada Hamburgera, oko čijeg transfera iz „Radničkog” se mnogo pisalo,otišao u Beograd na pripreme nacionalnog tima bez ikakvih povreda. Srpski reprezentativac inače nije želeo da govori na ovu temu.

Sa druge strane, u Fudbalskom Saveziu Srbije tvrde, a prenosi „Blic’’, Kostić nije pretučen, niti mu se išta dogodilo, a ceo nemili događaj bio je van reprezentativnih akcija koje su započele okupljanjem nacionalnog tima u Staroj Pazovi u ponedeljak.

On već danas  sa ostatkom reprezentacije kreće za Austriju, na  pripreme za svetsko prvensvo.

Piše: Elizabeta Jovanović

 

Tagged

1 komentar

  1. Nema postovanja prema Filipu Kostiću coveku koji promovise Kragujevac. Jednostavno je resenje da javne licnosti obavezno u nocni provod angazuju svoje obezbedjenje, Jer na zalost vecina lokala nema efikasno obezbedjenje da spreci nasilje.Vecina ljudi licencirana za obavljanje obezbedjenje, ali totalno nesposobni za taj posao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *