„300 KRAGUJEVČANA“: DA BELOŠEVAC DOBIJE OBDANIŠTE, A ENERGETIKA UGRADI FILTERE ZA DIMNJAKE

Politika

Jutros su gradu, na tri lokacije, osvanuli transparenti “300 Kragujevčana” kojim ukazuju na probleme sa kojima se sugrađani određenih mesnih zajednica susreću. 
Tako je na ulazu u Beloševac osvanuo transparent “Beloševcu je potrebno obdanište” kojim se ukazuje na problem sa kojim se susteće naselje od preko 15.000 stanovnika.

  • U nedostatku obdaništa, roditelji svoju decu upisuju u najbliže koje im je dostupno, a ono se nalazi kod škole Milutin Todorović. Deca steknu poznanstva tokom boravka u obdaništu, roditelji se takođe zbliže i kada dođe vreme upisa u osnovnu školu mnoga deca iz Beloševca upisuju Milutin Todorović dok škola u Beloševcu “umire”. Od nekadašnjih pet odeljenja, svela se na dva. Što je manje đaka i briga o školi je manja. Zato “300 Kragujevčana” poručuje – BELOŠEVCU JE POTREBNO OBDANIŠTE, kažu u ovom Udruženju.

Organizacija „300 Kragujevčana“ prepoznaje probleme i drugim mesnim zajednicama, pa su na Pivari i u Erdogliji transparenti sa drugačijim porukama.

  • U ovim naseljima poručujemo FILTERE U DIMNJAKE – STOP ZAGAĐENJU VAZDUHA, ukazujući na problem izduvnih gasova i pepela iz dimnjaka Energetike. Naravno, dugotrajno rešenje nisu filteri već prelazak na druge energente i izbacivanje pre svega mazuta iz upotrebe ali i do tada treba voditi brigu o vazduhu koji je prema merenjima poslednjih dana ocenjen kao – nezdrav, navode u Udruženju „300 Kragujevčana“ 

Tagovi:

8 thoughts on “„300 KRAGUJEVČANA“: DA BELOŠEVAC DOBIJE OBDANIŠTE, A ENERGETIKA UGRADI FILTERE ZA DIMNJAKE

  1. Bravo! U centar! Ima vas milion a ne 300! Gde god se okrenem neko me zaludjuje za vas..hahahah

  2. Filteri obavezno,svaka cast samo male I bitne stvari po naseljima a ima previse problema …

  3. Gdine Zeko, pa dajte predlog za Gradsko Veće i lobiratje za Odluku Skupštine grada Kragujevca i, da neko ako živi na periferiji ne može da upisuje dete u centru u Vrtić, jer tako mora kolima da se voza po centru gubi vreme i zagadjuje sredinu i oduzima mesto nekome ko živi u centru gde se plaća porez 5 puta veći nego na periferiji !!! Neka se grade novi vrtići ali u svim naseljima a ne da se daju subvencije za one po centru koje drže SNSovci. Gdine Zeko, proverite ima li negde u Evropi da su deca u vrtiću koji je ko bunker kao Zlatna Ruža bez ijednog prozora i zelene površine, i da ih šetaju ko kerove po travnjaku po cenru u pauzama . A što se tiče Energetika i uglja tiče, ,svima je jasno da to nije jedini problem jer gasovi od automobil i buka su evropski problemi broj 1. Umesto što pominjete ugalj i filtere , tražite kao javnui informaciju, gde se SADA odlaže pepeo od sagorevanja uglja iz Energetike i da li je to mesto koje je po Zakonu regostrovano ili se opet odlaže na nečiju njivu bez pitanja i bez Studije i plana i tako zagadjuju prirodu. Ako 300 nije Radmirov satelit, kako je moguće da vas 300 ćutite za jedinu petospratnu garažu u Evropi u stambenom bloku kod Srca gde će 200 automobila praviti buku i zagadjenje takvo da će stanari zgrade kod Srca i Žar Mance da za par godina budu u velikom problemu, i ne samo to nego će da dodatno prave haos u saobraćaju u centru, tako što će svi da krenu ka toj garaži i kad je prazna i kad je puna i tako dodatno praviti haos i zagadjenje. Kad ove teme 300 javno budu pokrenuli, glasaće vas ceo centar, jer ovako kako ste krenuli samo skrećete temu sa glavnih problema !

  4. Nažalost samo vi i pričate o ovim stvarima i nešto pokušavate.. želim vam da se izborite da doprete do ljudi a to ni malo nije lako u eri happy-a, pinka i sličnih ispiraca mozgova

  5. Energetika je najveci zagadjivac,to traje decenijama.Najveci broj obolelih od karcinoma disajnih organa,bori se za zivot a politicari koji se pitaju za sto jeftiniji ugalj,tacnije prasinu.Skupo prebacivanje na gas,ugradnja skrubera,jeftinija je sahrana naroda.Ukinuti ekolosku inspekciju koja nista ne preduzima.Zeleznica rekonstruisane pragove zasticene agresivnim materijama koje su uklonili sa deonice Kg-Lapovo lagerovali na stanici,DA pojacaju sto brze nestajanje Kragujevcana.

  6. Ukinuti Institut za javno zdravlje u Kragujevcu ODMAH. Na sajtu http://www.izjzkg.rs/ na naslovnoj strani se u kajronu emituju misli o zdravlju smenjenog bahatog rektora Nebojše Arsenijevića, koji je osramotio grad i profesiju svojim kočijaško bahatim rečnikom i prostaklukom, a čije misli i dalje stoje na tom sajtu iako ima 1000 puta važnijih tema i verovatno da bi mu se sadašnji direktor Instituta odužio za nekadašnje usluge i preporuke . Zbog podrške takvim primitivcima niskog morala , Institut konstantno gubi mnoge poslove. Uz te banalne misli, glavna vest je promocija analize SPERMOGRAMA . Umesto da se na prvoj naslovnoj nakaze rezultati merenja i konstantne informacije o zagadjenosti vazduha u Kragujevcu. Ovako dok se narod guši od zagadjenja oni uzimaju spermu sugradjana na kontrolu, i veličaju bivšeg rektora koji je ponižavao koleginice sa Univerziteta skandaloznim izjavama prostog i primitivnog malog iskompleksiranog čoveka nedostojnog profesorskog zvanja koje mu je moralo biti ukinuto ili bar sa merama kojima bi mu bilo onemogućeno da predaje i ispituje studente !!!

  7. Verko u Beliosevcu I vojvoda Samailovic sa strucnim analiticarem SPO-SNS Bojanom nisu uradili obdaniste za mandata katastrofa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.