Članice udruženja Šumadijska rakija na Beogradskom sajmu

Društvo Ekonomija

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je Međunarodni sajam vina, koji danas počinje na Beogradskom sajmu, najveći do sada i da je za Beograd i Srbiju velika stvar što su domaćin sajma.

On je Radioteleviziji Srbije rekao da će na sajmu nastupiti čak 400 izlagača, oko 360 prodavaca vina i 40 destilerija iz 22 zemlje. Među izlagačima su i članice udruženja Šumadijska rakija.

Sajam je prvenstveno namenjen velikim kupcima, distributerima za maloprodaju i veleprodaju, ali će biti otvoren i za posetioce svakog dana od 16 do 20 časova.

  • Ponosan sam što smo uspeli da obezbedimo 100 velikih distributera, koji mogu da dođu, pogledaju i sklope nove ugovore, što je nama najvažnije, istakao je Čadež.

Kako je napomenuo, distributerima je dostupna platforma na kojoj mogu viditi ko su proizvođači i sa njima zakazati sastanke.

Prema njegovim rečima, do sada je ugovoreno 420 sastanaka proizvođača i distributera.

Čadež se osvrnuo i na Samit lidera koji će biti održan u petak, ocenjujući da je kroz inicijativu Otvoreni Balkan uspostavljena nova vrsta poverenja, prvo političkog, a zatim i ekonomskog.

On je najavio da na Samitu biti potpisan Sporazum o obezbeđivanju prehrambene sigurnosti u regionu.

Sporazum podrazumeva obavezu potpisnika da omoguće slobodan promet prehrambenih proizvoda, propisuje da roba ostaje samo u regionu i sadrži mapiranje staničnih kapaciteta, kako bi se povećala proizvodnja

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.