Dragan Đilas: Vučić ne sme hijenama i lešinarima ljude nazivati koji šetaju u borbi protiv nasilja

Politika

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne sme nikoga, a posebno ne ljude koji mirno šetaju u borbi protiv nasilja, „nazivati hijenama i lešinarima“.

Kako je saopšteno iz SSP, Đilas je za televiziju Nova S rekao da „nasilje mora da stane, a odgovorost za to je i na vlasti i na opoziciji“.

  • Opozicija je spremna da preuzme svoj deo odgovornosti. Vlast za sada pokazuje sve suprotno. Ukoliko se kao celo društvo ne pokrenemo u borbi protiv nasilja, Srbija će potonuti u nova nasilja sa katastrofalnim posledicama, rekao je Đilas.

On je rekao da su svi u Srbiji šokirani zbog gubitka 17 života u dva masovna ubistva.

  • Tih dana je svakome umro deo sebe. Želeći da urade ono što oni mogu da se nasilje zaustavi, građani su izašli na ulicu. Ne zbog poziva opozicije, nego zbog očaja, straha za bezbednost svoje dece. Ako imate mirnu šetnju sa idejom protiv nasilja, a vi pravite neki drugi skup protiv toga šta je onda vaša poruka? Vi niste protiv nasilja? To je navijačka politika, kao na stadionu, da pokažete da vas ima više, kazao je Đilas.

Ukazao je da moraju da postoje posledice za one koji su promovisali nasilje, i da mora da se održi sednica Skupštine Srbije o borbi protiv nasilja, posebno vršnjačkog.

  • Znamo da je ovom momku iz Mladenovca koji je ubio devet ljudi, idol bio Kristijan Golubović, oni koji su omogućili njemu da se pojavi na nacionalnoj frekvenciji, oni koji omogućavaju da se tamo pojavljuje Zvezdan Slavnić koji je pucao momku u glavu pre 20 godina, oni koji omogućavaju da se pojavljuje u medijima i Zoran Marjanović koji je osuđen za ubistvo žene, moraju da snose odgovornost. Dakle, televizije Pink i Happy, ali i članovi REM-a koji to nisu sprečili, rekao je Đilas.

On je kazao da i opozicija treba da pokaže odgovornost i osudi „svakoga sa naše strane koji kritikuju vlast, a izgovara reči kojima se poziva na nasilje“.

Piše: Beta
Tagovi:

5 thoughts on “Dragan Đilas: Vučić ne sme hijenama i lešinarima ljude nazivati koji šetaju u borbi protiv nasilja

  1. Uveo si „Velikog Brata“ u Srbiju a i podržao si „Beograd na vodi“…pametnom dosta. Zato i ne pominješ rijaliti koji je gori od svega što si naveo protiv Vučka….tu ste se izgleda dogovorili i paktirali za partnerstvo kad tad G-dine Djilas, kako vas oslovljava sada AV … ostalo je nebitno !

  2. Našem narodu niko nije dobar. Ni vlast ni opozicija, ni Vučić ni Đilas, a ovde u gradu ni Verko ni Dašić. Ako se pojavi neko novo lice u političkoj areni njemu se odmah pronađu mane i za kratko vreme postaje omražen. Bez konkretnog razloga i bez argumenata (ako pod „argumentima“ ne podrazumevamo izmišljotine džiberskih TV Pink i TV Hepi, kao i đubre-tabloida Informera, Kurira, Alo i dr.). Komentari naših sugrađana na političke tekstove objavljene u Glasu Šumadije to pokazuju i teško da će im u dogledno vreme neko od starih ili novih političara biti po ukusu. Zaključak je da će zbog zlobe i gluposti našeg naroda, kao i njegove političke i svake druge nepismenosti, Vučič još dugo vladati.

    1. Najveći problem je što NEMA novog lica ! U opoziciji je malo onih koji su od ugleda i časti u svojim strukama a da se nisu bavili politikom izuzev u Kragujevcu recimo Dr Delića. A od novih se vidi da prosečni, nepoznati i nepriznati pametuju i guraju se u prve redove. Oni i ne žele da se pojavi neko ko je bolji od njih zbog njihove sujete ! Zato smo tu gde smo ! Recikliranje je dobro za prirodu ali ne i za politiku, a mlada stabla su dobra za obnovu ali ne i prinose !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.