foto: Glas Šumadije

DS: Ružić da prestane da skriva podatke o obolelim učenicima i nastavnicima

Doba korone Politika

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke traže od ministra Ružića da javno na sajtu Ministarstva prosvete objavi broj učenika i nastavnika koji su zaraženi od Covid-19. Kako se navodi u saopštenju Demokrata, oni traže da taj broj bude objavljen i redovno ažužiran za svaku opštinu i školu zasebno i da se ministarstvo striktno pridržava semafor modela koji je samo propisalo.

U saopštenju se još navodi i da se zahteva da se svim učenicima i nastavnicima obezbedi odgovarajuća oprema za onlajn nastavu.

  • Po mojim saznanjima, samo u Sokobanji koja ima oko 16.000 stanovnika ima već preko 230 obolelih građana, a Krizni štab nije imao nijedan sastanak kako bi razmatrao novonastalu situaciju. Upravo zbog neangažovanja i nereagovanja, veliko je nepoverenje u mere koje se donose. Posledice neblagovremene reakcije su veliki broj bolesne dece i prosvetnih radnika, reklaje članica Resora za obrazovanje Demokratske stranke,Tanja Nikolić.

Ona je istakla i da ukoliko već postoji potreba za prelazak na onlajn nastavu, moraju da postoje i uslavi za istu.

  • U mnogim sredinama i dalje postoje deca koja nemaju tehničke mogućnosti da prate onlajn nastavu, jer nemaju odgovarajuću opremu ili internet. Iako sredstva potrebna za tehičko opremanje ove dece nisu velika, niko ne reaguje na apele direktora škola i nastavnika. Zbog toga, Demokratska stranka traži od Ružića da svim školama obezbedi opremu koja nedostaje, jer ulaganje u obrazovanje nije trošak, nego investicija, zaključula je Nikolić.

Demokratska stranka je navela i da traži od predsednika Srbije, kao i od članova Vlade Srbije da svi, bez izuzetka, napokon počnu da poštuju mere koje su sami propisali, ako očekuju da to isto čine i svi nastavnici i učenici.

foto: Glas Šumadije
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.