Sindikat oružara: Nastavlja se suđenje predsedniku Sindikata – Zašto se Ministarstvo i dalje ne oglašava?

Društvo Grad

Danas se nastavlja suđenje predsedniku Sindikata fabrike Zastava oružje, Draganu Iliću.

Iliću se u Osnovnom sudu, po krivičnoj prijavi podnetoj od strane pukovnika Ivice Marjanovića, koji je ujedno i predsednik Nadzornog odbora Zastava oružja, sudi zbog napada.

Pukovnik Marjanović je predsednika Sindikata Oružara optužio za fizički napad tokom štrajka radnika u maju 2018. U saopštenju Sindikata stoji da je tokom, kako kažu, navodnog napada, pukovinik prilikom uzmicanja udario u štok vrata i povredio kičmu, što je kako kažu i sam priznao.

  • Netrpeljivost koju predsednik Nadzornog odora iskazuje prema radnicima i rukovodstvu fabrike već pet godina zaredom, govori da je Ministarstvo odbrane i dalje na kursu konflikta u cilju istrajavanja i podrške, da se dokaže krivica i osudi predsednik Sindikata za nepostojeći napad na pukovnika Vojske Srbije, koji je od strane države delegiran u Nadzorni odbro fabrike Zastava oružje AD, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se još navodi i da se Ministarstvo odbrane, odnosno Uprava za materijalne resurse kojoj pukovnik Marjanović pripada, treću godinu za redom ne iznjašnjava povodom ovog slučaja.

Zbog toga, kako kažu, postavljaju pitanja, zašto Ministarstvo odbrane ćuti? Zašto nije zaštitilo pukovnika Vojske Srbije od “agresivnog” ponašanja sindikalca? Zašto se ne izjasni u kom su svojstvu pukovnik i ostali članovi Nadzornog odbora bili prisutni na štrajku, odnosno da li su bili na službenom zadatku ili da bi ga ugušili?

  • Ako se utvrdi da su navodi o napadu i lekarski izveštaji sa Vojnomedicinske akademije zasnovani na neistinitoj prijavi, da li će Ministarstvo odbrane pokrenuti pitanje odgovornosti i postupak za oduzimanje činova oficiru koji je svojim postupcima ukaljao ugled i čast oficira i vojnika Vojske Srbije, pitaja se Sindikat se u saopštenju.
Tagovi:

3 thoughts on “Sindikat oružara: Nastavlja se suđenje predsedniku Sindikata – Zašto se Ministarstvo i dalje ne oglašava?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.