Građanin Milosavljević došao do saznanja da izvođač radova na Tržnici duguje za kašnjenje

Grad

Kao „savesni građanin“, građanski aktivista i do nedavno član Narodne stranke, Milan Milosavljević danas je Nadzornom odboru JKP Šumadija i gradskom javnom pravobraniocu „predočio“, kako kaže – saznanja do kojih je došao analizirajući dokumentaciju u vezi sa rekonstrukcijom Tržnice.

Saznanja se odnose na delove Ugovora br 11-9001 od 24. aprila 2019. godine, koji je investitor, odnosno JKP Šumadija potpisala sa izvođačem radova, grupom ponuđača – Eurodomus, Potens – Perforacija i Maksim gradnja. Prema tom ugovoru, kao i u međuvremenu potpisanim aneksima, kaže Milosavljević, izvođač je bio u obavezi da do 18. novembra prošle godine završi sve radove. Što, činjenica je, nije učinjeno.

Članom 7 ugovora predviđeni su „penali“ za kašnjenje, pa investitor ima pravo da za svaki dan kašnjenja naplati dva posto od ukupne vrednosti radova sa pripadajućim PDV-om.

Milosavljević je, uz dopis Nadzornom odboru JKP Šumadija, predsedniku Ivanu Stupiću postavio i pitanja:

  • Da li ste kao odgovorno lice pokrenuli postupak naplate penala?
  • Da li je ugvor raskinut, s obzirom da član 7 predviđa da se ugovor automatski raskida ako prođe 50 dana od krajnjeg roka za završetak radova?

Dopis identične sadržine Milan Milosavljević je dostavio i Gradskom pravobranilaštvu.

Podsetimo, Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu, na čelu sa tadašnjim predsednikom Borisom Hermanom, podneo je krivičnu prijavu protiv direktora Javno komunalnog preduzeća „Šumadija“ Nemanje Dimitrijevića, kao i protiv dva NN lica zbog urušavanja dela stare gradske Tržnice 6. jula 2020. godine.

Krivičnu prijavu podneo je i sam gradonačelnik Nikola Dašić. Javnost još uvek nema informacija da li se sprovodi istraga po bilo kojoj od te dve.

Tagovi:

1 thoughts on “Građanin Milosavljević došao do saznanja da izvođač radova na Tržnici duguje za kašnjenje

  1. Milanče,što bi rekao Vučić “ pa šta“.Ne dam članove SNS.To je politčki progon.A ko je uzeo pare?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.