HAPŠENJA U VIŠE GRADOVA U SRBIJI

Društvo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u cilju sprečavanja finansijskog kriminala i korupcije, uhapsili su 28 osoba, dok su protiv osam osoba podnete krivične prijave.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Niša, Požege, Kragujevca, Kraljeva, Subotice, Leskovca i Vranja, a osumnjičenima se na teret stavlja da su od 2014. godine izvršili različita krivična dela, među kojima su poreska utaja, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave, falsifikovanje novca, pronevera u obavljanju privredne delatnosti, prevara, neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druga krivična dela.

Sumnja se da su izvršenjem ovih krivičnih dela oštetili budžet Republike Srbije i druga pravna i fizička lica za skoro dva miliona evra.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu, uhapsili su B. A. (1973) iz Beograda, za kojim je prethodno bila raspisana potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

On se tereti da je u periodu od januara do marta 2018. godine doveo u zabludu troje oštećenih iz Kragujevca lažno se predstavljajući kao osoba od uticaja, koja može da ih zaposli u preduzeću „Energetika“ u Kragujevcu i Kliničkom centru u ovom gradu. Oštećene su mu za tu uslugu isplatile 1.044.900 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su D. S. (1978), zaposlenog u preduzeću „Mercator S“ DOO Novi Sad – radnoj jedinici u Kragujevcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti. Osumnjičeni se tereti da je od 2016. do decembra 2018. godine prisvajao, pa prodavao na „crno“ mešovitu robu koju mu je poverio poslodavac „Mercator S“ . Na ovaj način D. S. je, kako se sumnja, oštetio to preduzeće za oko 2.284.001 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.