PETICIJA, ŽALBA I AMANDMAN

Društvo

Sindikati Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika i pored prikupljenih skoro 15.000 potpisa Kragujevčana za spas ove zdravstvene ustanove i danas su na ulici. Danas su dobili i primerak žalbe koju je direktor dr Antonio Dimitrovski 20. juna uputio Agenciji za privredne registre zbog pokretanja postupka prinudnke likvidacije. U žalbi se insistira na tome da je Zavod kao privredno društvno delimično registrovan kao ustanova, da je Društvo korisnik budžetskih sredstava za pružanje zdravstvenih usluga i da zdravstvene usluge predstavljaju 80 posto delatnosti Društva, pa da zbog toga nije u obavezi da dostavlja finansijske izveštaje „s obzirom da iste dostavlja Trezoru NBS i RFZO“.

Jedan od predstavnika sindikata za Glas Šumadije kaže da su „zaposleni uznemireni, traže obustavu rada i plate koje smo pošteno zaradili“.

U međuvremenu je i odbornička grupa „Šumadijska regija-Pokret slobodnih građana“ u SG Kragujevca podnela Zahtev za dopunu dnevnog reda 25. redovne sednice Skupštine grada Kragujevca tačkom: Predlog zaključka o analizi novonastalog stanja u Zavodu za zdravstveno osiguranje radnika, utvrđivanju odgovornosti, sa predlogom mera za dalje postupanje.

Sednica Skupštine grada zakazana je za petak, 28. jun.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.