JEDINI PLANIRANI KONKURS KOJI GRAD NIJE OBJAVIO – MEDIJSKI

Društvo Grad

Na fejsbuk stranici udruženja građana Res Publika danima je išlo odbrojavanje do 30. jula, a pratioci stranice pitali su se o čemu je reč.

  • Odbrojavali smo dane do 30. jula, koji je u Godišnjem planu javnih konkursa grada Kragujevca, označen kao datum za raspisivanje poziva za sufinansiranje medijskih projekata. Ispostavilo se, međutim, da je to jedini konkurs koji nije objavljen kada je planirano, saopštili su juče iz Res Publice.

Podsetimo, Kragujevac je jedini grad u Srbiji Kragujevac je jedini grad u Srbiji u kojem se konkursi za sufinansiranje medijskih sadržaja ne raspisuju već šestu godinu zaredom, već se sav novac koji je u gradskoj kasi namenjen informisanju od sredine 2017., ekskluzivno dodeljuje Radio televiziji Kragujevac (RTK). Reč je o medijskoj kući koja je, nakon poništenja privatizacije, u junu 2017., odlukom Ministarstva privrede, ponovo podržavljena. To ministarstvo je, početkom 2018., pokrenulo ponovni postupak privatizacije RTK, ali očito uzalud. Radio televizija Kragujevac nije ponovo privatizovaana, a gradska uprava novcem Kragujevčana i dalje finansira samo taj medij.

Sredinom maja u gradskoj upravi Glasu Šumadije je rečeno da epidemija COVID 19 i njome uzrokovano vanredno stanje, tokom kojeg su firme i ustanove, pored ostalog, bile oslobođene plaćanja poreza i taksi, desetkovale su gradske finnansuije, tako da konkurs za sufinansira medijskih sadržaja od javnog značaja ove godine neće biti raspisan.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.