MAĐARSKE KOMPANIJE ZAINTERESOVANE ZA POGONE U KRAGUJEVCU I SENTI

Društvo Grad

Privredna delegacija Mađarske, koju čini 16 kompanija, predstavila se na poslovnom forumu u Privrednoj komori Srbije.

Jelena Jovanović, direktorka Sektora za međunarodne ekonomske odnose, istakla je da su odnosi između Srbije i Mađarske odlični što je osnova za dodatno unapređenje privredne saradnje.

Atila Pinter, ambasador Mađarske u Beogradu, primetio je da u Srbiji raste broj stranih investitora i saglasio se da su odnosi dve zemlje odlični. Pinter je dodao da Mol grupa, vodeća naftna i gasna kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi planira da dodatno proširi svoje poslovanje u našoj zemlji.
Mol Serbia koja posluje u okviru Mol Grupe, broji 62 stanice širom Srbije, a tokom 15 godina poslovanja i razvoja u Srbiji, mreža se modernizovala i širila tako da se danas MOL servisne stanice nalaze u svim većim gradovima duž najznačajnijih saobraćajnica.

Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama rekao je da je Srbija odlično mesto za investicije. Prednosti Srbije su, pored ostalog, dobra geografska lokacija, infrastruktura u koju je poslednjih godina dosta uloženo, kvalifikovana radna snaga kao i niska inflacija, između 1,5 i 3 odsto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu januar-mart ove godine ukupna spoljnotrgovinska razmena u robi sa Mađarskom iznosila je 453 miliona evra. Ukupan izvoz u robi u Mađarsku u ovom periodu iznosio je 186,5 miliona evra, uvezeno je 266,5 miliona evra robe, stoga je pokrivenost uvoza izvozom iznosila 70 procenata. Delegacija Mađarskih privrednika, pored Beograda, posetiće i Kragujevac i Sentu. Radnu posetu organizuje Privredna komora Mađarske.

Izvor: B92

1 komentar

  1. Polomiše se da dodju. Kada je otvaranje fabrike i da li dolazi dragi vođa da preseče vrpcu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.