Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao Šumadiju

Grad

Kako je napisao na svom instagram nalogu, novoizabrani ministar turiuma i omladine Husein Memić obišao je park ispred Doma kulture u Kniću, čije je formiranje to ministarstvo podržalo sa sedam miliona dinara i Lovački dom u Rači za koji su opredeljena sredstva u iznosu od 10 miliona dinara.

Za ministra Memića, objavljeno je na sajtu grada, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić upriličio je prijem u gradskoj kući. Prijemu su prisustvovali Edis Durgutović narodni poslanik i Zoran Rajović državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  • Razgovarali smo o gradskim turističkim potencijalima od VTZ-a, Kneževom arsenalu, Jezeru Bubanj i drugim značajnim lokacijama koje bi Kragujevac izdvojile na turističkoj mapi Srbije. O Vojno – tehničkom zavodu do sada se samo razgovaralo, a nakon sprovedenog međunarodnog konkursa za urbanu obnovu i rehabilitaciju ove prostorne kulturno – istorijske celine, imamo šest rešenja koji će biti osnova za dalji razvoj lokacije. Time bi Kragujevac dobio staro gradsko jezgro sa velikim turističkim potencijalom, možda većim od drugih sličnih lokacija u Srbiji i regionu, rekao je gradonačelnik nakon sastanka sa ministrom.
  • Strateški projekti Kragujevac pozicioniraju kao važnu lokaciju na turističkoj mapi Srbije, koja mu i pripada, rekao je ministar Husein Memić.
  • Ministarstvo turizma i omladine opredeliće 822 miliona dinara za različite projekte kojom ćemo osnažiti turističku infrastrukturu, a u planovima je ulaganje i u turističku infrastrukturu Kragujevca, rekao je ministar Memić i podsetio da je prethodnih godina uloženo 35 miliona dinara od kojih za projekat na jezeru Bubanj, 15 miliona, a prethodne godine 20 miliona dinara. P
Ministar u Kancelariji za mlade

Neposredno pre sastanka sa gradonačelnikom Dašićem, ministar Memić je posetio Kancelariju za mlade i sa predstavnicima razgovarao o budućem Omladinskom centru.

U okviru prve posete Kragujevcu, ministar Memić je sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima obišao Zabavno rekreativni park na jezeru Bubanj u čiju izgradnju je ministarstvo uložilo 15 miliona a grad Kragujevac pet milona dinara.

Tagovi:

1 thoughts on “Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao Šumadiju

  1. „Kreativni park“ je na nivou igrala se deca a šegrti učili zanatu. A mogli su da pogledaju na šta lične trim staze u Šumaricama i na Bubnju. Nema tu domaćina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.