Na jezeru Bubanj zabavno rekreativni park, nema promena što se tiče stambene izgradnje

Grad

Nakon što je u martu gradska skupština Kragujevca po hitnom postupku usvojila Plan detaljne regulacija Park jezera Bubanj, javnost je mogla da vidi urbanistički projekat za izgradnju zabavno-rekreativnog parka u okviru ove celine čiji je obrađivač Vizura ING iz Kragujevca, piše eKapija.

Investitor izrade UP je Gradska turistička organizacija, a predmetna lokacija se nalazi okviru Parka Jezero Bubanj, lociranog u užem centru grada i obuhvata prostor površine od 1.805 metara kvadratnih poligonalnog oblika, u okviru koje je planirano aktuelnim planskim dokumentom, formiranje prostora za javnu namenu parkovske površine.

  • Park jezero Bubanj, nalazi se gotovo u gradskom centru i jedan je od najvažnijih gradskih parkova. Osnovna osobenost mu je veštačko jezero koje okružuje samonikala i veštački podignuta vegetacija uglavnom drvenastog tipa. S obzirom na lokalitet i potencijalni značaj koji ima, park nije na adekvatan način uređen i opremljen, navodi se u UP.

Prostor parka osmišljen je tako da se sama vodena površina jezera implementira u savremen karakter oblikovanja, uz radijalno pružanje funkcija oko jezera namenjenih različitim tipovima korisnika prostora.

Buduća zabavno-rekretivna zona će sadržavati:

– Mini golf sa kućicom za izdavanje opreme;

– Tjubing – sankanje u tubi;

– Dečiji avantura park;

– Mini zip za decu je predviđen u blizini dečijeg avantura parka.

  • Projektom se predviđa i hortikulturno uređenje i ozelenjavanje površina. Svi sadržaji su projektovani tako da njihova montaža i korišćenje ni na koji način ne ugrožavaju postojeće drveće i prirodno okruženje. Boje, materijalizacija i drugi elementi sadržaja su u skladu sa ambijentalnim karakteristikama područja. Svi radovi na terenu su predviđeni tako da je izrada i samo korišćenje u skladu sa sadržajima predviđenim za datu zonu, dodaje se.

Pitanje je, međutim, šta se dešava sa najavljenom stambenog gradnjom u blizini jezera Bubanj?

Milan Konstantinović − vlasnik firme „Just natural“ je za naš portal izjavio da trenutno nema nikakvih promena:

  • Izgradnja turističko-zabavnog parka planirana je na prostoru između restorana „Dvorište“ i Roda centra na delu kp.br. 10825/20 КО Кragujevac 4 , dok je planirana lokacija izgradnje firme „Just natural“ na katastarskoj parceli 10825/21 KO Kragujevac 4, neposredno prekoputa planirane autobuske stanice, kaže Konstantinović.
Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/Vizura ING – eKapija
Tagovi:

1 thoughts on “Na jezeru Bubanj zabavno rekreativni park, nema promena što se tiče stambene izgradnje

  1. Niste dosegli ni kreativnost djaka prvaka niti osluskujete nas Kragujevcana! koji smo tu odrasli.
    Najbolje da ne pipate nista… vec sredite gradsku veliku pijacu za pocetak!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.