Nikola Dašić: Povezujemo Zapadnu sa Istočnom Srbijom

Društvo Ekonomija

Severna obilaznica oko Kragujevca je projekat od nacionalnog značaja, čija realizacija treba da počne već krajem ove godine. Kad bude završen, kragujevačke ulice biće bez vozila u tranzitu, investitori dobijaju jasan signal da tu vredi ulagati, a meštani ovoga kraja brže i lakše će putovati do svojih odredišta, prenosi B92.

Vozila koja se iz pravca Batočine kreću ka Čačku, Kraljevu ili Užicu uskoro neće morati da prolaze kroz Kragujevac. Sav tranzit biće preusmeren ka Severnoj obilaznici.

  • Projektovana brzina brze saobraćajnice na auto-putu je 100 kilometara na sat, planirane su dve plus dve trake. Saobraćaj koji bude išao iz pravca Batočine ka Kraljevu i Čačku – u roku od dvadesetak minuta oni će proći oko Kragujevca i biće na drugoj strani, rekao je za TV Prva Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije.

Nova moderna saobraćajnica biće signal za investitore da vredi ulagati u Kragujevac i Šumadiju.

Kada se pristupalo projektovanju trase Severne obilaznice, pala je odluka da taj potez bude nešto širi i to otvara nove industrijske zone, nove prostore i za stambeno-industrijske, poslovne i druge namene„, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Kada sve bude završeno, gradske ulice biće rasterećene tranzitnog saobraćaja, a Kragujevčani će brže i lakše putovati, pošto se Severna obilaznica spaja sa najavljenim Gružanskim koridorom.

  • Povezujemo prosto zapadnu Srbiju sa istočnom Srbijom. Na taj način se umrežava grad i postaje čvorište svih najbitnijih srpskih saobraćajnica, rekao je Dašić.

Vrednost radova na Severnoj obilaznici, dugoj ukupno 22 kilometra, od početnih 90 dostigla je 155 miliona evra. Gradnja treba da počne krajem ove ili početkom naredne godine a najavljuje se da će je graditi domaće firme.

Fotografija: Kragujevac.rs
Tekst je objavljen u okviru projekta „Prostorni plan Srbije – A gde je Kragujevac“, kojim će serijom tekstova Glas Šumadije pokušati da rasvetli položaj Kragujevca u novim planskim dokumentima Republike Srbije, kao i pravce razvoja grada. Projekat je podržao grad Kragujevac.
Tagovi:

1 komentar

  1. А шта ћемо са јужном обилазницом? Зашто ништа није урађено у општини Пивара? А порезе узимате…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.