Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić: Kragujevačka deca svoj dan dočekuju bez prava na adekvatan razvoj i obrazovanje

Izbori 2023
  • U danu kada svet obeležava Svetski dan deteta festivalima, predstavama, koncertima, kragujevačka deca i njihovi roditelji se bore za mesto u vrtiću, podižu kredite za basnoslovno skupe udžbenike, školsku opremu, takmičenja i usavršavanja svoje dece. Sve je ovo obaveza grada i države, navodi se u saopštenju liste Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić, koje prenosimo:


Kragujevačke škole nisu uređene i daleko su od savremenih standarda. U Kragujevcu je odlična vest kada se u školi peć na drva zameni radijatorom i okreče zidovi. Na direktorska mesta se postavljaju partijski kadrovi, odlični ali politički nepodobni nastavnici često su ucenjivani i proganjani.
Kragujevački vlastodršci su dužni građanima objašnjenje zašto je ukinuta stipendija „Dragoslav Srejović“, zašto se svake godine traži mesto više u vrtiću, zašto kragujevača talentovana deca nemaju gradsku podršku za takmičenja i usavršavanja.

Umesto jeftine predizborne ulične šminke koju gradski SNS režim sprovodi nekoliko meseci unazad, novac građana bi trebalo preusmeriti na poboljšanje uslova u našim školama, na izgradnju vrtića i predškolskih ustanova, na stipendiranje naše izuzetne dece kojih nije mali broj.
Izborna lista 8. Nova snaga Kragujevac – Nikola Nešić, koju čini više od 20% profesora i vaspitača, će se boriti za svako dete.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.