PMF dan fakulteta 2024

Oformljen kratki studijski program „Rukovalac divljim životinjama u specifičnim uslovima” na PMF-u

Društvo Grad

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu oformljen je kratki studijski program „Rukovalac divljim životinjama u specifičnim uslovima”. Ovaj program je namenje pojedincima koji rade u institucijama koje se bave neki vidom zaštite životinja, pored toga, program je namenjen i polaznicima koji žele da steknu dodatno znanje i veštine za rukovanje životinjama u specifičnim uslovima.

  • Sve češće nam se dešavalo da nas zovu građani za pomoć jer im je u dvorištu, na posedu, u naselju, divlja životinja. Pozivi su dolazili ne samo iz Kragujevca, već i iz šire okoline zbog zmija, lisica, sova, orlova, velikog jata vrana…spisak je dugačak. Naši profesori sa Instituta za biologiju i ekologiju su uvek odgovarali na pozive i izlazili na teren, pomagali ljudima, ali i životinjama. Kako je trend postao konstanta, analizirajući praksu u regionu, odlučili smo da pomognemo zajednici i osposobimo ljude da u okviru nadležnih službi, sami rešavaju probleme u svom gradu, navode sa PMF-a.

Cilj programa je osposobljavanje kadra za bezbedno rukovanje divljim vrstama životinjama u urbanim sredinama, bezbedno vraćanje u prirodna staništa, kao i postupanje sa ostalim vrstama bezopasnih divljih životinja.

Kratak studijski program „Rukovalac divljim životinjama u specifičnim uslovima” daje dugoročna rešenja, ali i otvara mogućnost za nova radna mesta. Početak realizacije programa je 1. septembar 2024. godine.

Za dodatne informacije javiti se na mejl adresu Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu.

Tagovi:

1 thoughts on “Oformljen kratki studijski program „Rukovalac divljim životinjama u specifičnim uslovima” na PMF-u

  1. Bravo…a kad će Fakultet inženjerskih nauka da ubaci program Arhitektura ! Jedino mi u Srbiji nemamo Arhitekturu ! Dete mi kaže da ima neki program Urbano inženjerstvo, i da decu tamo uče Elektrotehniku i Termotehniku, a kao urbanisti arhitekte. Ko prave te programe ! Rekla sam detetu da to nikako ne upisuje, da se ne zaludjuje ! Napišite jedan tekst o tom programu , koji ničemu ne služi sem za dodatne pare profesora, koji predaju te predmete ! Ili su možda rukovaoci lavovima Kragujevcu potrebniji od arhitekata !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.