Promene u odborničkom klubu SNS: Umesto Aksovića, Tomić

Grad Politika

Na sednici Skupštine Kragujevca, koja je zakazana za utorak, 11. april, umesto odbornika Gorana Aksovića, koji je podneo ostavku, dolazi Dragan Tomić, prvi naredni odbornik sa liste Srpske napredne stranke.

Aksović je član Izvršnog odbora SNS a za direktora Niskogradnje imenovan je na sednici 10. februara. U njegovoj biografiji, koja je tada dostavljena odbornicima, piše da je završio Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu. Radio je u Vodovodu, „Putevima“, gradskoj upravi…

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović za Glas Šumadije kaže da su razlozi za podnošenje ostavke na mesto odbornika „lični“, kao i da je za direktora Niskogradnje izabran nakon podnošenja ostavke na mesto odbornika.

Inače, preduzeće JKP Niskogradnja nema zaposlene. Delatnost i oprema prebačeni su u sektor Niskogradnje u okviru JKP Šumadija. Zanimljivo je da se u APR-u razlikuju adresa preduzeća (u Ulici Kneza Miloša) i adresa za prijem pošte, koja je u Nikole Pašića 2.

Privredni sud u Kragujevcu pokrenuo je 2020. godine stečajni postupak nad Javnim komunalnim preduzećem Niskogradnja.

Kada je o odborniku Draganu Tomiću reč, već je bio odbornik Srpske napredne stranke u vreme mandata Radomira Nikolića. Vlasnik je firme za obezbeđenje KGB systemi plus.


Tekst je nastao kao deo projekta „Unapređenje informisanje građana Šumadijskog okruga“, koji se realizuje uz podršku fondacije Slavko Ćuruvija. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u tekstu nužno ne izražavaju stavove „Slavko Ćuruvija fondacije“ već su isključivo odgovornost autora i redakcije Glasa Šumadije.

Tagovi:

2 thoughts on “Promene u odborničkom klubu SNS: Umesto Aksovića, Tomić

  1. Čovek se potpuno uklapa u odborničku sliku SNS. Ne diskutuje na sednicama SG (slabo ga razumeju kad krene sa pričom), diže ruku na Dašićevu komandu i ništa se ne pita. Idealan odbornik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.