SSP: Nezabeležena zloupotreba maloletne dece

Politika

Stranka slobode i pravde saopštila je večeras da je rukovodilac Školske uprave Kragujevac Goran joksimović uputio dopis svim direktorima osnovnih i srednjih škola, u kojem navodi da je potrebmo da đaci
prisustvuju, „kao živa scenografija za vojnu paradu“, što je do sada nezabeležena zloupotreba maloletne dece.

U dopisu koji je upućen svim osnovnim i srednjim školama se traži izvođenje sve dece od četvrtog do osmog razreda osnovnih škola, kao i svih razreda srednjih škola, navodi SSP.

Prema njima, Joksimović apeluje na direktore i direktorice škola da „daju sve od sebe“ da izvedu na ulice što više dece, da pripreme učenike za praćenje parade, kao i da pošalju Školskoj upravi broj đaka i nastavnika koji će prisustvovati vojnoj paradi 28. juna.

Najoštrije osuđujemo ovu institucionalnu zloupotrebu maloletne dece u političke svrhe i zahtevamo od ministra prosvete Branka Ružića da dopis stavi van snage i tako zastiti decu, navodi se u saopštenju.

Stranka slobode i pravde apeluje na roditelje i prosvetne radnike da se odupru zloupotrebi dece za potrebe pravljenja novog Tita u liku Aleksandra Vučića

Tagovi:

1 komentar

  1. To je privatno pismo Gorana Joksimovica. Nema ministar nista sa tim. Ovaj je hteo da se dodvori u svom maniru lokalnim SNSovcima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.