Svetla budućnost kragujevačkog rukmeta

Sport

Rukometni klub Radnički od osnivanja veliku pažnju poklanja radu sa mlađim kategorijama, što se posebno vidi kroz aktivnosti besplatne škole rukometa. Intencija kluba je da animira što veći broj dece da se bave rukometom i da iz svoje baze crpi buduće prvotimce i prvotimke. Najmlađa u nizu formiranih je generacija u kojoj rukometne korake uči četrdesetak devojčica.

  • Drago nam je što smo bili u prilici da ugostimo i deci predstavimo šefa struke, Rodoljuba Kurandića koji je pozdravio sve polaznike najmlađe i jako kvalitetne selekcije devojčica 2010/11. Pored rada na motorici, tehničkoj i taktičkoj obuci, najmlađima je bitno skrenuti pažnju na činjenicu da su deo ozbiljnog i uhodanog sistema u okviru veoma perspektivnog i velikog kluba. Ova selekcija je formirana i zajedno trenira od oktobra prošle godine. Rad na osnovima tehnike je dominantan u prvom periodu obuke, kada deca jasno pokazuju da generacija poseduje veoma jak individualni kvalitet i izražen timski duh. Pred njima je veoma lep period zdravog odrastanja uz sport, a pred nama obaveza da kvalitetnim radom omogućimo maksimalan napredak tima, izjavio je trener najmlađih kragujevačkih rukometašica Verko Radosavljević.

Zadovoljstvo viđenim je iskazao i šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

  • Izuzetno sam zadovoljan onime što sam video. U ovoj fazi, nakon devet meseci treninga, devojčice su pored veoma dobre obučenosti, pokazale i ogromnu želju za napretkom i usavršavanjem rukometnog znanja. Posebno me impresionirala brzina kojom upijaju nova saznanja i takmičarski duh koji poseduju. Uveren sam da uz dalji kvalitetan trenažni proces, za kragujevački rukomet nema zime, rekao je Kurandić.

Treninzi pomenute generacije se odvijaju tri puta nedeljno u Osnovnoj školi “Jovan Popović”.

autor/foto: SPD „Radnički“ Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.