Veroljub Stevanović kritikuje stanje kragujevačkih komunalnih preduzeća i predlaže reorganizaciju

Politika

Saopštenje Veroljuba Stevanovića, kandidata za odbornika liste Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, prenosimo u celosti.

Kandidat za odbornika koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, Veroljub Stevanović, obišao je danas devastirani i zubu vremena prepušteni Operativno tehnički centar Vodovoda u Industrijskoj zoni u Ilićevu.

Svojevremeno zamišljen kao središte celokupnog funkcionisanja ovog velikog komunalnog preduzeća, danas je, nebrigom dosadašnje gradske vlasti, potpuno oronuo i zarastao u korov.

Za to vreme, Vodovod se nalazi na prostoru nekadašnjeg Zastava servisa, na parceli koja je kupljena za basnoslovnih tri miliona evra, iako realno vredi mnogo manje, sve pod izgovorom gradnje nove autobuske stanice, koja nije ni započeta, niti se može nalaziti na tom mestu.

Gospodin Stevanović je takođe skrenuo pažnju na problem JKP „Šumadije“, preglomaznog preduzeća, koje je pod izgovorom štednje formirano, a na kraju smo dobili preduzeće koje je u ogromnim kreditima i koje otežano funkcioniše.

Kao posledicu toga, imamo grad koji u komunalnom smislu nije ono što bi trebalo da bude.
Na kraju, gospodin Stevanović napominje da grad Kragujevac mora da ima zasebna komunalna preduzeća: Zelenilo, Gradska groblja, Niskogradnja, Čistoća itd. Kada dođemo na vlast, ukoliko nam građani ukažu svoje poverenje, organizovaćemo rad komunalnih preduzeća na ovaj način, a potrebe grada će biti u potpunosti zadovoljene.

Predugo smo bili žrtve nepostojanja vizije i ideje dosadašnje gradske vlasti, koja je dovela do komunalnog haosa u gradu, koji je trenutno na rubu normalnog funkcionisanja.
Zato, zaokružite broj 10! Do pobede!

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.