Vuk Jeremić: Kome smeta revanšizam, neka ide kod Dačića da se dogovori s njim

Izbori/Bojkot Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je ta stranka garant da će po promeni vlasti biti revanšizma i da će odgovarati svi koji su Srbiju opljačkali i gurnuli je u blato, a da oni kojima to smeta „mogu slobodno odmah da idu kod Ivice Dačića da se dogovaraju sa njim“.

  • Za nas ne može biti pregovora o obrazu, budućnosti naše dece i o našoj zemlji, čije reke i nacionalno bogatstvo režim Aleksandra Vučića predaje strancima zarad opstanka na vlasti. Sledeći izbori će biti odsudna bitka i zato mora biti potpuno jasno ko je sa nama na strani Srbije, a ko je spreman za dogovore koji vode ka opstanku kriminalnog sistema pljačke i korupcije, rekao je Jeremić na skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Stara Pazova.

Jeremić je istakao da vlast namerava da po svaku cenu dozvoli kompaniji Rio Tinto da otvori rudnik litijuma kod Loznice i da to iskoristi kao „garanciju da stranci neće praviti probleme ako režim pokrade izbore“.

  • Tajno se gradi gasovod Beograd-Loznica za potrebe Rio Tinta, promenili su Zakon o vodama zbog Rio Tinta, kako bi mogli da naprave cevovod kojim će dopremati vodu od reke Drine do rudnika. Kod Loznice hoće da otvore rudnik litijuma kakav niko u Evropi trenutno nije spreman da otvori, jer će izazvati nepopravljivo uništavanje životne sredine, rekao je Jeremić.

Jeremić je najavio da će Narodna stranka naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za „tajnu i protivzakonitu dodelu posla gradnje gasovoda Beograd-Loznica“.

Predsednik Narodne stranke je istakao da iz inostranstva neće doći pomoć za promenu vlasti u Srbiji, jer Vučić strancima daje apsolutno sve što požele – Kosovo i Metohiju, rudnike, gradnju metroa u Beogradu po ceni od šest milijardi evra, iako je prvobitna procena bila dve milijarde, aerodrom…

  • Neki se ovih dana utrkuju ko će pre da kaže da će učestvovati na izborima, ko će s kim i u koliko kolona, diskutuju, filozofiraju… Narodna stranka će učestvovati na izborima samo ako se budu stekli minimalni uslovi za fer i poštene izbore. Obećali smo narodu da nećemo biti bilo čije sluge i ikebana, i održali smo reč. Čuvamo obraz, držimo reč i to je ključ sadašnjosti i budućnosti Narodne stranke, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da će na prvim izborima na kojima će učestvovati Narodna stranka „režimu biti nanet udarac od kojeg neće moći da se oporavi“.

  • U Beogradu će morati da ukradu izborni rezultat. To će biti trenutak posle kojeg više ništa neće biti isto kao ranije i posle kojeg neće biti vraćanja u normalno stanje. Tada će Beograđani, a potom i građani iz cele Srbije, biti na ulicama i braniti narodnu volju, rekao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da ne slede samo izbori za predsednika Srbije i za Skupštinu Beograda, nego da će „vrlo verovatno biti održani i parlamentarni izbori, a možda i lokalni izbori u celoj Srbiji“.

  • Narodnoj stranci odgovaraju lokalni izbori, jer smo mi najbolje organizovana opoziciona partija, a normalno je da najbolji rezultat postiže onaj ko ima najjaču lokalnu organizaciju. Mi, međutim, računamo da će biti najmanje povoljna varijanta za nas, jer ljudi koji danas vode državu nikada neće obezbediti do kraja fer i poštenu utakmicu, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da će „vlast ipak morati da pruži neke ustupke“, a da će Narodna stranka odlučiti da li će učestvovati na izborima kada bude poznato „šta će režim dati“.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Pazova izabran je inženjer poljoprivrede Slobodan Ilić.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.