Za novu zgradu FILUM u Kragujevcu obezbeđeno 95 mil EUR za objekat koji će se prostirati na 8.000 m2

Grad

Gradsko veće Kragujevca, na sednici održanoj 22. jula, dalo je saglasnost gradonačelniku Nikoli Dašiću da zaključi Sporazum o realizaciji Projekta izgradnje i opremanja nove zgrade Filološko – umetničkog fakulteta sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Nova zgrada FILUM – a nalaziće se sa desne strane Ekonomskog fakuleta. Resorno ministarstvo finansiraće gradnju i opremanje kroz okvirni kreditni Sporazum sa Bankom za razvoj Saveta Evrope (CEB), saopšteno je na portalu Grada Kragujevca.
FILUM je prepoznat kao jedan od 15 prioritetnih projekata za čiju je realizaciju ukupno obezbeđeno 11,2 milijarde dinara odnosno 95 mil EUR.
Cilj projekta je unapređenje i jačanje kapaciteta univerzitetskog obrazovanja studenata, koji će biti realizovan kroz rekonstrukciju postojećih zgrada, izgradnju i opremanje novih objekata u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
Inače, glavnim arhitektonsko – urbanističkim projektom predviđena je izgradnja funkcionalnog objekta bruto površine 8078 m2, planirane spratnosti P+2. Grad Kragujevac se Sporazumom obavezuje da izvrši prenos prava javne svojine na katastarskoj parceli br. 10480/3, površine 1.36,91 hektara u svojinu Republike Srbije, kao i da finansira izradu izmene i dopune projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju objekta FILUM – a, u skladu sa zaključcima Prostorno-programske analize.

Izvor: eKapija.com

Tagovi:

1 komentar

  1. Neka Dašić objavi po kom konkursu i kada, i ko je uradio ovu ružnu lego kocku za FILUM !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.