Za pola sata u Kragujevcu palo preko 50 litara kiše po metru kvadratnom

Grad

Pojedini delovi grada bez struje, podrumi poplavljeni kišnom i fekalnom kanalizacijom, požari usled udara groma, samo su neke od posledica jakog nevremena koje je popodne zahvatilo Kragujevac i okolinu.

Kako za Glas Šumadije kaže Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije, stiglo preko sto prijava za otpušavanje kanalizacije.

  • Nevreme je napravilo velike komunalne probleme. Zbog velike količine padavina, za pola sata pao je 51 litar kiše po metru kvadratnom, kanalizacija nije mogla da prihvati svu vodu, pa je došlo do izlivanja kišne i fekalne kanalizacije, kaže Kočović.

Najviše poplavljanih podruma je Petrovcu, Vinogradima, Aerodromu i Bresnici.

Zbog polomljenih stabala kratko vreme su bili neprohodni putevi prema Barama i u Vinogradima. Došlo je i do iskakanja dalekovoda, pa su pojedina naselja bez struje, ali se, kaže Kočović, očekuje da u toku večeri problem reši.

Bilo je i nekoliko požara, u Ždraljici je grom udario u vikendicu, pa je izbio požar.

Ekipe Vodovoda i kanalizacije, Elektrodistribucije, JKP Šumadija, Vatrogasno spasilačke brigade i Uprave za vanredne situacije sve vreme su na terenu i rade na uklanjanju kvarova i raščišćavanju puteva i ulica.

Tagovi:

2 thoughts on “Za pola sata u Kragujevcu palo preko 50 litara kiše po metru kvadratnom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.