Pokret Zajedno za Kragujevac kandiduje „Evropa bulevar“

Politika

Pokret Zajedno za Kragujevac kao jedno od predizbornih obećanja kandiduje „Evropa bulevar“. Prenosimo saopštenje te organizacije:

Usled sve većeg broja saobraćajnih nezgoda na delu puta kod Ekonomskog I Pravnog fakulteta, u Ulici Slobode koja se nastavlja na ulicu Milovana Gušića, pokret Zajedno za Kragujevac predstavlja jednu od predizbornih ideja i rešenje tog problema  za predstojeće gradske izbore.

Usled širenja tog dela grada popularnog naselja ‘Novi Bubanj’ kao i usled novih projekata gradskih urbanista i vlasti nije se brinulo o već postojećim problemima, već samo o stavarnju još većih. Kako smo svedoci da je već postojeća deonica veoma problematična zbog gustine saobraćaja i zbog veoma opterećene raskrsnice Milovana Gušića i Zmaj Jovine ulice ,gde čekanje na semaforu zna da bude i po 20 minuta, kao i da je tu i najbrža veza Hitne pomoći sa centrom grada i da je  tu potpuni saobraćajni kolaps, izgradnjom Evropa bulevara znatno bi se poboljšala prohodnost vozila a samim tim i brzina Hitne pomoći, vatrogasnih službi.

Pokret Zajedno za Kragujevac je u više članaka kritikovao gradsku vlast da mora brinuti o građanima Kragujevca i nalaziti rešenja za što kvalitetniji život u gradu. Pošto je gradska kasa prazna a to i vlast priznaje a obećava Severnu obilaznicu oko grada, svima je jasno da od tog projekta nema ništa kao ni za jedno veliko kapitalno ulaganje u grad. Gradsku vlast je samo interesovala prodaja lokacija prijateljima za male pare a da ih ulaganje u infarastrukturu ne inetersuje i zato sledi totalni kolaps, posebno sto su dozvolili izgradnju kompleksa kod Vojne bolnice na samoj raskrsnici ulica Gušićeve i Zmaj Jovine.

Na već postojeću ulicu Slobode koja se nastavlja na ulicu Milovana Gušića dodate su još dve ulice – dr Bore Evtova kod grudnog odeljenja i ulica Jovana Cvijića koje su preusmerile saobraćaj iz naselja Aerdorom prema centru i koje ne zadovoljavaju kapacitete prolaska saobraćaja i  dovele do sve učestalijih saobraćajnih nezgoda na tom delu ulice. Pored toga izgradnja naselja ‘Tesla’sa novih 36.000 kvadrata I ko zna koliko jos automobila stvoriće još veći nerešivi kolaps u tom delu grada. Pored postojeće Palate pravde i završetka banke matičnih ćelija, tu je trebalo izgraditi i glavni ulaz u Univerzitetski klinički centar, što je sada nemoguće. Zato je Bulevar Evropa apsolutni prioritet.

Pokret Zajedno za Kragujevac predstavlja jedno od predizbornih rešenja za građane Kragujevca a to je Evropa bulevar. Evropa bulevar bi se prostirao od raskrsnice kod Elektrošumadije do trga Mala Vaga. Bulevar bi imao četiri saobraćajne trake, po dve u oba smera tj. ulica Slobode preko Gušićeve i Kneza Miloša sve do trga Mala Vaga.

Sa tim bulevarom bi tad dobila i na značaju javna garaža kod ‘Srca’ koja bi popunila svoje kapacitete i opravdala svoju izgradnju.Tom izgradnjom bi se rasteretio i sam dolazak i izlazak iz centra grada,i poboljšala bezbednost učesnika u saobraćaju.

Zato će se  Pokret Zajedno za Kragujevac glasno zalagati za Evropa bulevar, što bolji zivot građana Kragujevca i za sto bezbednije učestvovanje u saobraćaju.                                                                                         

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.