Zajedno za Kragujevac: Gradonačelniče, a naša deca?

Politika

Nakon pisanja pojedinih medija da će sva deca u Beogradu dobiti pomoć u iznosu od po 6.000 dinara, pokret Zajedno za Kragujevac postavlja pitanje gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću da li su u budžetu grada za 2023. godinu predviđena sredstva za decu Kragujevca.

Pitanja, u Pokretu Zajedno za Kragujevac, imaju i u vezi sa rekonstrukcijom Trga Radomira Putnika.

  • Zašto je sa početnih 13 miliona dinara renoviranje poraslo na 323 miliona dinara? Smatramo da je mnogo bolje u ovom trenutku preusmeriti novac za potrebnije stvari. Ako kao grad nismo u mogućnosti našu decu da obradujemo, makar možemo im obezbediti besplatnu užinu u školama i vrtićima, pošto znamo da ima roditelja koji nisu u mogućnosti da je plate.

Taj pokret se, ističu, „zalaže za decentralizaciju Srbije“, što bi značilo da pdv ostaje gradovima u kojima se novac troši, koji bi lokalne samouprave trebalo da raspodeljuju „u dogovoru sa građanima“:

  • Ne da čekamo milostinju iz Beograda. Naša deca i deca u ostalim gradovima nisu građani drugog reda a nismo ni mi njihovi roditelji.

U Zajedno za Kragujevac kažu da ne koriste decu u političke svrhe, već žele da skrenu pažnju gradonačelniku i lokalnoj vlasti na problem.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.