ENERGETIKA NA LISTI NAJVEĆIH GUBITAŠA U DRŽAVI

Ekonomija Grad

Energetika iz Kragujevca, prema poslednjim zvaničnim podacima, na listi je najvećih gubitaša u Srbiji. Neto gubitak Energetike u prošloj godini iznosio je 1,21 milijarde dinara, te se ova firma našla na 32. mestu liste od 100 najvećih gubitaša u Srbiji koju je objavila Agencija za privredne registre. Ukupan gubitak Energetike iznosi 17.259.030.000 dinara i veći je od ukupnog kapitala koji ovo preduzeće poseduje.

Ministarstvo privrede pozvalo je, u julu prošle godine, sve zainteresovane investitore da dostave pismo o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Energetike, koja je u vlasništvu države (82,63 odsto) i Fonda za razvoj (17,37 posto). U postupku privatizacije se, međutim, nije odmaklo dalje od rečenog poziva.

U prospektu za privatizaciju, objavljenom prošle godine na sajtu u Ministarstva privrede navedeno je da Energetika ima 444 radnik. Sada ih je, prema oficijenom podatku – 458..

 Pored Energetike, na listi gubitaša od kragujevačkih firmi nalaze se još  – Zastava oružje, Grupa Zastava vozila  u stečaju, te Zastava kamioni u stečaju.
Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.