Pančićeva omorika u centru Kragujevca

Grad

Član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima Vladimir Dobi juče je Ulici Save Kovačevića, u parku u formiranju pored gradskog parkinga, zasadio Pančićevu omoriku i podržao građansku ekološku inicijativu ozelenjavanja gradakoju predvodi građanska inicijativa Sigurna pozivija.

Dobi je najavi i da će toko naredne godine „oko 20.000 domaćinstava u Kragujevcu toplotnu energiju dobijati iz gasa,a ne iz uglja“.

 Direktor NVO,,Sigurna pozicija“ Dejan Nestorović u saradnji sa Srbija Šumama- Kučevo obezbedio je autohtne sadnice Pančićeve omorike, divljeg crbog oraha, lipe i belog bora. Tokom poslednje nedelje novembra sadnice će radnici JKP Šumadija zasaditi u užem jezgru garda gde je vazduh i najzagađeniji.

Tagovi:

2 komentara

  1. I mi smo podržali ideju ozelenjivanja grada, pa smo oko zgrade posadili himalajski kedar o svom trošku.

    – Samo da ne bi gledali više: beton, parkinge, i zgradetine koje navodno niču „u skladu sa urbanistickim planom“. Posebno u ekstra zoni, gde na odstojanju od 4-5 m gledamo jedni drugima u stanove, na terase… Nadamo se da će himalajski kedar razviti dovoljno široku krošnju da se osećamo kao na Himalajima i ne vidimo ništa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.