U JEDNOJ OD RETKIH MESNIH ZAJEDNICA KOJOJ SNS NIJE DOBILA IZBORE – SELIŠTU, O VODOSNABDEVANJU SE VIŠE I NE GOVORI

Društvo

Žitelji Selišta obratili su se javnosti povodom situacije sa vodosnabdevanjem u njihovom selu, a pismo prenosimo integralno:

  • Poslednje obećanje da će vodosnabdevanje MZ Selište biti rešeno stiglo je 2011. od tadašnjeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića ali njegovom smenom sve je gurnuto u zapećak i o tome više niko čak i ne priča. Seoski bunari masovno presušuju a pitanje vodosnabdevanja niko ne rešava. U MZ Selište kao da je nastupila kataklizma.
  • LJudi vuku cisternama vodu sa reke koja je samo tehnička voda i tako opslužuju domaćinstva a sad u ovim zimskim danima kada su temperature ispod nule to izgleda kao da meštani ove MZ žive u kamenom dobu. Jedna od retkih MZ gde vladajući SNS nije dobio izbore već skoro deceniju nema rešeno pitanje vodosnabdevanja a meštani samim tim nemaju elementarne uslove za život.
  • Par puteva u selištu koji su u ono vreme trebali biti asvaltirani ni dan danas nisu i pretvoreni su u kaljuge a glavni put koji je pravac Aerodrom-Pajazitovo izgleda čak i nakon krpljenja rupa pre par meseci kao da je ratno stanje, mesta gde je asvalt krpljen ispucao je i otvorile su se rupe opet a mesto koje ima problem sa klizištem koje je bilo navodno sređeno počinje opet da razdvaja asvalt.
  • Put koji spaja Donje Granice i Selište počet da se asvaltira u ono vreme ali radovi nikada nisu dovršeni. Put koji vodi do seoske škole asvaltiran je samo sa jedne strane i to opet u vreme bivše vlasti dok deo puta kojim deca iz Donjih Grbica dolaze u školu i dalje je makadam put koji danas izgleda više kao tek izorana njiva.
  • Od priča o arteškim bunarima ni dan danas nema ništa a o dovođenju gradske vode koja je stigla do samo par kilometara od Selišta takođe nema ništa. Put koji spaja Selište i Cerovac i izlazi na stari beogradski put nasut je poslednji put 2010. godine a danas kako izgleda ne može se ni zamisliti.
  • Ovde u snimane serije i filmovi, Selo Gori a baba se češlja, Led, Ravna Gora a po svemu sudeći Diskaveri bi mogao da napravi reportažu ili Ber Grils da snimi koju epizodu.
  • U ime meštana koji žive u ovakvim uslovima već skoro deceniju postavljamo pitanje da li iko ima u planu da uradi nešto po ovim pitanjima?

Tagovi:

6 komentara

  1. Imao sam ti cast da posetim Seliste, katastrofa tezeg oblika, prstom mrdnuli nisu za ove ljude..

  2. Poslednje obećanje stiglo od Verka 2011 ali njegovom smenom sve gurnuto u zapećak. Hahahahahahahahaha. Pa koga, bre, zajebavate? Inače treba pomoći ljudima, normalno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.