ALEKSIĆ: NEMA STAJANJA SA PROTESTIMA DO KONAČNOG REŠENJA – A TO JE SLOBODA

Politika Video

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić je izjavio da bi voleo da neko iz aktuelnog režima, pre svega Vučić, koji je personifikacija vlasti, kaže kog dana i koje godine će oni preuzeti odgovornost za stanje u Srbiji. Sedam godina oni već vladaju Srbijom, i posle sedam godina, okrivljuju neke druge za sadašnje loše stanje.

  • Moj lični utisak je da je Aleksandar Vučić najneuspešniji lider i vladar od 2000. jer svi koji su vladali u tom periodu nisu imali ni blizu toliku moć i apsolutnu većinu bez trulih kompromisa i dogovora iznuđenih ucenama.

Govoreći o masovnim protestima građana, on je istakao da je Aleksandar Vučić taj koji je svojom lošom politikom izveo nezadovoljne građane na ulice. Protesti su odgovor građana na stanje u državi i društvu, ovde se ne radi samo o političarima, ovde se radi o pogrešnoj politici.

  • Nije sporan samo Aleksandar Vučić, niti bilo koji drugi čovek, pa se protiv njega protestuje, već je sporna njegova politika koja Srbiju vodi u čistu diktaturu, politika koja ukida slobodu, rekao je Aleksić i podsetio da su protesti počeli da se šire po Srbiji.
  • Najveći broj onih koji su učinili najveća nepočinstva u periodu 2000-2012. danas se nalazi upravo u redovima Srpske napredne stranke. Tu su kadrovi i DSS, i DS, i G17, i ne znam kojih još grupa građana, svi iz ličnog interesa, a ne interesa Srbije , rekao je Aleksić za Danas.

On je poručio da će opozicija bojkotovati izbore ako se ne ostvare demokratski uslovi za njihovo održavanje, kao i da će ti izbori pokazati koje stranke u Srbiji stvarno čine opoziciju, a koje to nisu.

  • Ukoliko budemo bojkotovali izbore i krenemo u tu borbu, onda nema nazad, ako svi izađemo iz institucija i pozovemo građane da ne izlaze na izbore, to znači da SNS neće imati legitimitet kakvu god pobedu da ostvari, zaključio je Aleksić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.