Kragujevčani blokirali zgradu Telekoma (VIDEO)

Grad Politika

U Kragujevcu je održan još jedan protest Srbija protiv nasilja na kome je govorila profesorka Medicinske škole Sanja Vranješević. Obraćajući se roditeljima ona je istakla da su im prosvetni radnici partneri, a ne zli nastavnici koji hoće da naude njihovoj deci.

  • Od vašeg stava i vaših reči izgovorenih ispred dece zavisi kakav će odnos prema nama imati vaša deca. Da li će nas poštovati ili nipodaštavati, kazala je Vranješević.

Ona je rekla da je poslednji trenutak da se prosveti i nastavnicima vrati dostojanstvio u društvu.

Samo tako ćemo napraviti dobre, školovane i obrazovane ljude, samo tako će nastati dobar čovek i osoba sa stavom i integritetom, a to nam u ovoj moralno uništenoj državi zaista treba, istakla je Vranješević

Ona je pitala gradonačelnika Kragujevca Nikolu Dašića zašto deca u Kragujevcu nemaju besplatne udžbenike.

  • Da li to znači da su Kragujevčani bogatiji od Beograđana? Zašto deca u Kragujevcu ne mogu da ostvare svoje ustavno pravo na besplatno školovanje? Mislite malo i na našu, a ne samo na vašu decu, rekla je Vranješević.

Profesorka Vranješević je postavila pitanje predsedniku Aleksandru Vučiću, ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović i premijerki Ani Brnabić da li je Vlada preduzela sve mere da deca bezbedno krenu u školu.

  • Da li ste proverili sve slučajeve nasilja u školama u prethodnoj školskoj godini? Da li su postavljene kamere u svim osnovnim i srednjim školama? Šta ste učinili da se smanji verbalno nasilje u medijima, navela je profesorka Vranješević i navela još pitanja koja se tiču bezbednog početka školske godine.

Nakon govora građani su u koloni prošetali centralnim gradskim ulicama i zaustavili se ispred glavne pošte i filijale Telekoma gde su blokirali saobraćaj u znak protesta zbog sponzorstva Telekoma pevačici Jeleni Karleuši.

Tagovi:

2 thoughts on “Kragujevčani blokirali zgradu Telekoma (VIDEO)

  1. Blokirali su zgradu Telekoma uveče kada nikog nema u zgradi, sem čuvara!!! Veću glupost nisam video do sada. Ko smišlja ove budalaste „akcije“? Pa zar niko od organizatora protesta ne shvata da su ovakve gluposti štetne za nastavak protesta? Koga uopšte zanima Karleuša i njena saradnja sa Telekomom? Kakve to veze ima sa narastajućim nasiljem u Srbiji? Tu možda ima samo nemorala i nekih polukriminalnih aktivnosti i ništa više. To je možda priča za privredni kriminal i tabloide ali ne i za neku akciju u protestu Srbija protiv nasilja. Međutim možda se to i namerno radi da bi se protesti obesmislili i na kraju prekinuli. Ovo mi više liči na akciju koju je osmislila BIA.

    1. Mislim da svi znamo ko j pomogao da SNS dođe na vlast u KG-u.a sad su ti isti kobajagi ljuti protivnici SNS-a….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.