Narodna stranka: Da se kragujevačka vlast izjasni o fenomenu neplanske novogradnje

Politika

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu podseća na inicijativu gradske vlasti, kojom se zabranjuje gradnja novih objekata bez sadnje drveća i, kako kažu, „sličnu akciju“, sadnju drveća pored novoformiranih gradskih saobraćajnica. Ni jedan od ovih postupaka, prema mišljenju Narodne stranke, ne rešava problem zaštite životne sredine.

  • Imajući u vidu da se od strane gradskih vlasti najavljuje izrada „Programa zaštite životne sredine za period 2022-2023. godine“, krajnje je vreme da se njeni predstavnici konačno izjasne o „fenomenu“ masovne neplanske novogradnje, koja kontinuirano dovodi do uništavanja starog jezgra grada, kao i do podizanja nivoa zagađenja, buke i ostalih pratećih negativnih efekata. Umesto parcela na kojoj su živele jedna do dve porodice, sada na istom prostoru, i to na području starog jezgra, imamo zgrade sa po desetinama stanova, veliki broj automobila na malom prostoru, čime neminovno dolazi do porasta zagađenja i sve veću buku, saopštavaju iz Gradskog odbora Narodne stranke i dodaju:
  • Kragujevcu nije potrebna „topla voda“, u pogledu zaštite životne sredine, već jasna „zelena politika“, kakva postoji u modernim svetskim gradovima. Neophodno je da se konačno zaustavi „puzajući“ proces pretvaranja nekadašnje srpske prestonice u kasabu, i to kroz delovanje urbanističkih mehanizama kojim bi se stalo na put uništavanju starog jezgra grada. Zahtevamo da gradska vlast, kroz primenu odgovarajućih mera, usmerava razvoj grada ka izgradnji projektovanja gradskih naselja, sa pratećom infrastrukturom, a čiji su sastavni delovi zelene površine sa drvoredima, igrališta i parkovi za decu.
Tagovi:

1 thought on “Narodna stranka: Da se kragujevačka vlast izjasni o fenomenu neplanske novogradnje

  1. Kome vi iz NS to pričate? Pa ovi nedovršeni likovi iz gradske vlasti ne znaju baš ništa i to svakodnevno dokazuju. Kakva crna planska izgradnja kad u ovom naprednjačkom tamnom vilajetu ne postoje nikakvi smisleni planovi za bilo šta! SNS u Kragujevcu reprezentuje raspojasana, bahata i i polupismena gomila sumnjivih kriminogenih likova koji, po svojim moralnim načelima, kao da su došli na vlast direktno iz zatvora u Petrovcu. Ako je ovo što danas vidimo na vlasti u gradu nešto najbolje što SNS može da pruži onda nam se crno piše. A ako je slična situacija i u drugim srpskim gradovima onda se crno piše i Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.