foto: GLas Šumadije

Partija radikalne levice: Vlada Srbije vodi podaničku politiku prema stranim investitorima, solidarnost sa radnicima Fijata

Izbori 2022
Povodom pregovora radnika Fijat plastika i poslovodstva, oglasila se Partija radikalne levice, čije saopštenje prenosimo:

Prošlo je više od 10 dana od kako je Darija Kisić Tepavčević, ministarka rada obećala da će poslati inspekciju rada u fabriku Fijat plastik u Kragujevcu, kako bi se utvrdilo da li dolazi do kršenja radničkih prava u ovoj firmi. Međutim, inspekcija se nije pojavila.

Radnici i radnice ove firme kažu da se osećaju izdano i obespravljeno. Iz samostalnog sindikata ističu da je ovo dokaz da je državni vrh nemoćan u uspostavljanju pravne sigurnosti, i da su prava koja su zakonom zagarantovana radnicima samo slovo na papiru.

Mi ipak mislimo da je ovo još samo jedan primer podaničke politike Vlade Srbije prema stranim investitorima, gde se žrtvuju životi i zdravlje radnika zarad profita stranih kapitalista. Držada da hoće, mogla bi u svakom trenutku da pošalje inspekciju u ovu firmu i da stane u zaštitu obespravljenih radnika. Ipak, kompradorskom režimu u Srbiji to očigledno nije prioritet.

PRL stoji solidarno uz radnike i radnice Fijata. Pratimo njihovu borbu od početka i nadamo se da će nastaviti hrabro da se nose sa ovom veoma teškom situacijom po njih i njihove porodice. Pozivamo medije da redovno izveštavaju o problemima ovih ljudi. Takođe, pozivamo sve svoje članove, simpatizere, kao i širu javnost da pruži bezrezervnu podršku ovim ljudima!

Tagovi:

1 thought on “Partija radikalne levice: Vlada Srbije vodi podaničku politiku prema stranim investitorima, solidarnost sa radnicima Fijata

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.