Sedam miliona dinara za unapređenje poslovanja zadruge Čumićanka

Društvo

Povrtarska zadruga Čumićanka jedna je od 57 zadruga kojoj su za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 7,1 milion dinara. Reč je o Programu podrške razvoju zadrugarstva koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu u saradnji sa Akademijskim odborom za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.

U Palati Srbija, ugovor o dodeli sredstava u ime grada Kragujevca potpisao je Damjan Srejić član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada, a u ime Povrtarske zadruge Čumićanka iz Čumića Goran Gačić
Konsultantsku i tehničku podršku zadruga Čumićanka dobila je od Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja koja je pomogla u pripremi porjektne aplikacije i biznis plana – Proizvodnja voćnih sokova i pakovanje krastavaca kornišona u tegle. Oprema koja će u vrednosti od 7,1 milion dinara, kako se očekuje, krajem godine biti isporučena zadruzi u Čumiću omogućiće unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz preradu povrća i voća i plasiranje na tržište.

Inače, Komisija je odobrila 57 zahteva za bespovratna sredstva namenjena unapređenju poslovanja 18 starih i 39 novih zadruga. Prema Uredbi Vlade Republike Srbije, za Program podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga ove godine izdvojeno je 500 miliona dinara, što ukupno čini gotovo 2,2 milijarde dinara uloženih u zadrugarstvo u Srbiji od 2017. godine, zahvaljujući Programu „500 zadruga u 500 sela“ nastalog u saradnji ministra Milana Krkobabića i Akademijskog odbora za selo na čelu sa akademikom Draganom Škorićem.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.