Wacker Neuson traži nove zaposlene: Danas obeleženo 17 godina poslovanja u Kragujevcu (VIDEO)

Društvo Ekonomija Grad

Nemački proizvođač lake i kompaktne građevinske opreme i mašina Wacker Neuson danas je obeležio 17 godina poslovanja u Kragujevcu. Rukovodstvo kompanije predstavilo je izazove sa kojima se suočava, kao i planove za budućnost koji uključuju izgradnju dodatnih kapaciteta, kao i fabriku gotovih proizvoda. Trenutno je zaposleno 500 radnika, a direktor Šmuker najavljuje da će se taj broj uvećati za 200 nakon I i II faze. Druga podrazumeva uvođenje dodatnih proizvodnih linija, dok se treća odnosi na proširenje pogona. U ovom trenutku potrebni su im specijalisti za proizvodnju, inženjering i programiranje.

Posao u Wacker Neuson-u započet je od male radionice na par stotina kvadrata, da bi danas stigli do fabrike čije se operacije odvijaju na dve lokacije sa više od 500 zaposlenih. Prošle godine u rad je puštena nova fabrike kompanije. Ovom investicijom vrednom više od 20 miliona evra kompanija je proširila svoje poslovanje u Srbiji i obezbedila dugoročnu strategiju u Kragujevcu. U narednim fazama razvoja kompanije predviđeno je proširenje postojećeg proizvodnog pogona u okviru koga bi trebalo da se nalazi moderna fabrika, kao i izgradnja potpune nove fabrike za sklapanje gotovih proizvoda – građevinskih mašina.

Šmuker je posebno naglasio da uprkos značajnim tržišnim izazovima u poslednjih godinu dana, kompanija nastavlja da ulaže u modernu opremu, automatizaciju, osvajanje novih proizvoda i tehnologija, kao i u razvoj zaposlenih. Istaknuto je da će unutrašnja organizacija kompanije biti na osnovu potrebe kupaca. Rekao je da je naručen robot za zavarivanje, a da se očekuje da će u toku godine instalirati još jednog. Takođe, naglasio je da u ovom trenutku traže nove zaposlene, a težište je na specijalistima za proizvodnju, inženjering i programiranje.

Direktor kompanije je napomenuo da su ove godine imali osamnaest povreda na radu, što smatra velikim brojem, ali da je on manji u poređenju sa prethodnim godinama.

Wacker Neuson je među prvim kompanijama u Kragujevcu koja je na vreme prepoznala budući nedostatak obučenih kadrova i organizovala obuku iz oblasti zavarivanja i bravarskih poslova. Kroz trening centar kompanije prošlo je više stotina ljudi, ali i dece iz Srednje stručne škole Kragujevac (nekadašnji VIŠ) kroz programe stručne prakse, odnosno dualnog obrazovanja koji su svoje prve zavarivačke poteze povukli upravo u kompaniji.

Zamenik gradonačelnika grada Kragujevca Dejan Ružić rekao je da je nemerljiv značaj ove kompanije za dalji razvoj grada. Rekao je da je bitno što Wacker Neuson reinvestira, te da je to odlična poruka koja se šalje potencijalnim investitorima koji su zainteresovani za Kragujevac. On je posebno istakao da se prednost našeg grada ogleda u snazi našeg Univerziteta, a i u sistemu srednjeg obrazovanja.

Na pitanje da li su nam potrebne nove industrijske zone, Ružić je rekao da se u okviru projekta Severne obilaznice planira nakon 5 kilometara razvoj potpuno nove industrijske zone u Cvetojevcu, kako bi se omogućile lokacije za buduće investitore.

Video i fotografije: Lazar Novaković
Tagovi:

2 thoughts on “Wacker Neuson traži nove zaposlene: Danas obeleženo 17 godina poslovanja u Kragujevcu (VIDEO)

  1. Sve čestitke kompaniji na godišnjici. Odlična kompanija, sve pohvale za menadžment kompanije! Jedna od retko dobrih kompanija u Kragujevcu.

    1. Svaka čast kad ima zadovoljnih radnika, to onda mora da je odlična kompanija. Apliciraću kod njih obavezno kad nekad bude bio neki advekatan konkurs i adekvatna plata i eto mene na kompanijska vrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.