Zajedno za Kragujevac povodom novog tendera za Tržnicu: Dokle ćete trošiti naše pare?

Grad Politika

Povodom novog tendera za pokrivanje dela Tržnice, čija je rekonstrukcija već u trećoj godini, predsednik Izvršnog odbora Zajedno za Kragujevac Nikola Milić upitao je gradsku vlast- dokle će više trošiti pare građana Kragujevca?

Prenosimo autorski tekst Nikole Milića:

Šta ć e investicija od 78 miliona dinara doneti tom prostoru koji je u popunosti devastiran, i koji je do sada uzalud potrošio oko dva i po miliona evra plus troškovi koji su nastali prestankom rada gradske „Tržnice“ usled renoviranja.Mi smatramo da je vreme da se konačno stane sa pogrešnim odlukama i trošenjem novca građana Kragujevca.

Prethodnih dana smo svedoci da je gradska vlast poklonila državi 10 hektara preko puta Palate pravde, koji je od nacionalnog značaja za državu Srbiju, a ni jednom ta gradska vlast nije pitala državu da u zamenu za tu lokaciju dobije lokaciju za izgradnju nove gradske savremene pijace koja će odgovarati po svim savremenim propisima.Ta lokacija bi bila na prostoru kasarne Radomir Putnik o kome smo već pisali i da je je nova pijaca jedino rešenje za građane Kragujevca.

To je jedina investicija koja bi se brzo povratila, kroz dugoročni zakup sa prerađivačima mesa,ribarskim gazdinstvima, velikim prerađivačima i prodavcima hrane, piljarima.. Sama pijaca bi imala odgovarajući magacinski prosotr sa plusnim i minusnim komorama za adekvatno čuvanje voća i povrća,prilazno utovarne istovarne rampe,kao i dovoljno parking mesta za zakupce i posetioce pijace.

Mi u pokretu Zajedno za Kragujevac i dalje smatramo da je važno renoviranje „Miloševog
venca“ kako istorijskog tako i kulturnog nasleđa grada Kragujevca. S tim i predlažemo da se izmesti postojeća pijaca na prostor kasarne „Radomir Putnik“koji je u potpunosti neiskorišćen i devastiran stoji još od bombardovanja i predstavlja ruglo u Centru grada, i da Kragujevčani napokon dobiju zatvorenu pijacu sa kapacitetima i uslovima koje grad i građani zaslužuju..

Postojeća lokacija samog Miloševog venca tj zgrada Tržnice bi se pretvorila u objekat kulture i ugostiteljstva (kafiće,bioskope,koncertnu dvoranu) gde bi se trajno izmestila pijačna delatnost i
taj deo grada postao reprezentativan gradski kvart sa svim sadržajima za mlade i koji bi postao
centar okupljanja zabavnog, urbanog,kulturnog života grada.

Na tom mestu bi i bio postavljen spomenik legendarnoj grupi „Smak“koji bi samo upotpunio sliku i okolinu samog Miloševog venca. Tako da bi bila rešena dva velika problema ,i Tržnica i kompleks „Miloševog venca“koji je devastiran sadašnjim stanjem a i sama okolina oko njega.Pored renoviranja „Miloševog venca“ i renoviranjem „Kneževog arsenala“ grad bi napokon dobio jedan reprezentativan kompleks u celini dostojan grada Kragujevca kako istorijiski tako kulturni.

Tagovi:

8 thoughts on “Zajedno za Kragujevac povodom novog tendera za Tržnicu: Dokle ćete trošiti naše pare?

 1. Sve dok rekonstrukcija tržnice bude pokriće za krađu novca ona će se prolongirati iz godine u godinu i to je svima jasno.Laži koje nam pričaju više ne prolaze ni kod malih beba,ali dok ovaj narod ne ustane i digne glas-na žalost biće isto

 2. I ovi iz zajedno za kragujevac su isto radili.upropastili su i niskogradnju i autosaobracaj i gradske trznice ,sve gde je moglo da se pokrade.deda i njegovi pajtosi …..da iznesem sve podatke treba mi 10 dana.nemojte da se javljate vise,smesni ste.

  1. Iznesi podatke druže. Da vidim šta smo sve to pokrali. Ja bih to trebao da znam… a ne znam. Da vidim šta to jedan lažljivi naprednjak ima da kaže. Jel neko osuđen tada zbog krađe? Ili samo lupetaš da bi se pokrile vaše naprednjačke lopovska svinjarija. Tržnica je samo jedna od njih. Ali samo polako… biće vas puni zatvori. Neće više biti praštanja lopovskoj crveno-crnoj bandi kao posle 5-og oktobra. Sve dođe na naplatu…kad tad.

  2. A ti sve to znaš. Jesi li im držao sveću? Pa što do sada nisi otišao u tužilaštvo kad si tako dobro „obavešten“? Ili si samo lažljivi naprednjak koji je dobio zadatak da lupanjem gluposti skrene temu na već sto puta izgovorene naprednjačke laži o tobožnjim krađama u Verkovog vreme. Pa što onda niko zbog toga nije ni procesuiran ni osuđen? Verovatno zbog toga što ništa od toga nije istina već je samo poslužilo vama naprednjačkim hijenama da blatite poštene ljude. Ali polako…sve će vam to uskoro doći na naplatu. Neće biti praštanja kao posle 5-og oktobra.

 3. Naravno da pijaca treba da se izmesti. Al to nije „ideja“ zejebničara, već Vašeg kolege bivšeg gradskog menadžera Vasiljevića, On je imao „viziju“ da se garaža napravi ispod pijace kad je bio savetnik direktora u Tržnicama ! Pa sad gledamo njegovu „ideju“ uživo. To da se izmesti stoji godinama u planovima Urbanizma ali nemamo sposobnog gradonačelnika da to i sprovede !

  1. A i ti si Mile verovatno sedeo pored Neđe kad je to predlagao? Ili si možda čuo negde u kafani razgovor pijanih gostiju? Tamo si sigurno dobio „prave“ informacije. Pomešao si druže vreme Neđe Vasiljevića, velikog profesionalca u komunalnim delatnostima, sa vremenom ove naprednjačke diletantske boranije. Mi i oni nismo isto, niti ćemo ikada biti.

 4. Sitni mešetari varaju narod. Tako osvajaju vlast. A onda iz ličnih interesa a i neznanja, uništavaju što je decenijama stvarano. Tako je i sa tržnicom ali i sa ostalim dobrima grada. Lažne slika života, koja se emituje elektronskim medijima, postala je stvarnost. Primer su cene i težak i siromašan život većine gradjana a o tome se jako malo priča.

 5. Dovoljno je proci pored i ulicicama koje vode do pijace i zakljuciti da nije sustina u rekonstrukciji.
  Koliko ari/hektara je cela povrsine tih ulicica, pijace i svega tu?
  Sve to propada sa jasnim ciljem da se umanji cena svega jer sutra osim izvesnog kompletnog rusenja nista drugo nije izvesno pa ni ta pominjana rekonstrukcija.
  Postoje jasne naznake ko ce biti investitori i kupci tog zemljista.
  Evo jedan sveziji primer. Potez Crvenog krsta, deo pre njega je vec prodat investitoru koji je navodno i dobrotvor koij cesto daje neka sredstva u dobrotvorne svrhe. Taj isti dobrotvor je buduci kupac i parcele na potezu Crveni krsta a koji ce za uzvrat da kao dobrtvor pokrije sredjivanje nove zgrade Crvenog krsta.

  Ovo nije radio ni Tito a ni Slobodan Milosevic ali svi ostali jesu samo modeli preraspodele su bili razliciti, dakle sustina ista – drugi glumci.

  Nisam pristalica ni ove g-spe jer su unazadili nase drustvo pre svega u mentalnom razvoju pa onda i posle toga u svemu ostalom. To sve rezultira da nema ni odgovornosti ljudi koji cak danas znaju da kazu, kod Tita ili Slobe je bilo bolje nego danas.

  Nisu svi gradjani najivni a posebno oni koji su rodjeni Kragujevcani a neki koji su ovde gosti su mnogo sebi dali za pravo i da razvaljuju grad na raznorazne nacine.

  Doduse i Glas Sumadije nije vise sto je bio… a videcemoi po ovom komentaru da li ce biti viralan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.