foto: Glas Šumadije

„Zapošljavanje mladih – potrebe privrede i mogućnosti Univerziteta“

Grad

Pripreme za organizaciju foruma „Zapošljavanje mladih – potrebe privrede i mogućnosti Univerziteta“, započete su danas na inicijativu grada Kragujevca, a u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Šumadije i Pomoravlja i Univerzitetom u Kragujevcu.

Cilj foruma je da mladi steknu određena saznanja koja će uticati na njihovu odluku o budućem obrazovanju i stručnom usavršavanju. Forum je zamišljen kao skup više panel diskusija na kojima bi učestvovali predstavnici privrede, Univeriteta u Kragujevcu, civilnog sektora koji se bavi pitanjima mladih i lokalne samouprave.

  • Smatramo da je od velikog interesa za mlade ljude da na jednom mestu čuju kakve mogućnosti nude obrazovne institucije i za kojim radnim mestima će u budućnosti postojati potražnja na tržištu rada. Informacije koje dobiju od strane kompetetnih učesnika skupa, usmeravajuće će delovati na mlade po pitanju njihovih odluka o sticanju formalnog i neformalnog obrazovanja, istakao je pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović.

On je istakao i da je njihova obaveza da se planskim aktivnostima i saradnjom lokalne samouprave, privrede, obrazovnih institucija i civilnog sektora, pristupi što bližem usklađivanju potreba tržišta rada i obrazovanja mladih ljudi.

Ovo je, prema rečima iz Grada, samo jedna od mera koja bi trebalo da omoguće funkcionalno profesionalno savetovanje, podršku pri izboru zanimanja i sticanju neophodnog iskustva, a sve u cilju podsticanja bržeg zapošljavanja mladih.

foto: Glas Šumadije

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.