DEJAN OTAŠEVIĆ DEŠA: NASLEĐE KAO TEMELJ RAZVOJA KULUTURNO-UMETNIČKOG STVARALAŠTVA

Izbori 2022

Bogato kulturno-istorijsko nasleđe Kragujevca nedovoljno je iskorišćeno za unapređenje kulturnog života grada, ocenjuju u Kragujevačkoj priči.

Odbornički kandidat, Dejan Otašević Deša, dugogodišnji stvaralac na polju negovanja tradicionalne kulture, kaže da su zajednički u KG PRIČI prepoznali ovaj problem.

  • U gradu nema dovoljno kulturnih događaja i manifestacija. Posebno nema dovoljno onih programa koji se oslanjaju na tradiciju. Kragujevačka priča i ja kao njen deo, budući da se dugi niz godina bavim negovanjem tradicionalne kulture,   spremni smo da svoje znanje i umeće usmerimo na pospešivanje razvoja kulturno-umetničkog stvaralaštva, posebno među mladima. Na taj način želimo da podržimo mlade u ostvarivanju njihovih ambicija i sposobnosti. Takođe, želimo da pokažemo da naš grad ima potencijal za nešto bogatije i novo, kaže Otašević.

Jedan od temelja kulturnog i umetničkog stvaralaštva, smatraju u KG PRIČI, treba da bude upravo oslanjanje na tradiciju, kako bi nove generacije svoje umetničke ambicije mogle da ostvaruju, nastavljajući tako kulturni kontinuitet. 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.