Uređenje atarskih puteva u selu Jovanovac

Servisne informacije

Ekipe JKP „Šumadija“ danas izvode radove na uređenju atarskih puteva u selu Jovanovac. Radove je obišla dr Snežana Živanović Katić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada i tom prilikom istakla koliko je ljudima sa sela važno da putevi koje svakodnevno koriste kako bi traktorima prišli svojim njivama budu uređeni i prohodni.

Grad Kragujevac u sklopu planiranih sredstava za putnu infrastrukturu svake godine planira i deo sredstava koji se ulaže u uređenje atarskih puteva. Za ove namene godišnje se potroši oko četiri miliona dinara, a radovi se izvedu u 10-15 sela. Ovu sezonu smo krenuli radovima u selu Cvetojevac gde je prethodnih dana urađeno oko 20 kilometara atarskih puteva, a isto toliko očekujemo i u Jovanovcu, selu u kome se mašine trenutno nalaze. Da bi ispoštovali svako selo koje je podnelo zahtev preko Mesne zajednice, doneli smo odluku da buldožeri budu angažovani 30-50 radnih sati na nivou sela, kazala je Katić, dodavši da je ta satnica dovoljna za 20-25 kilometara atarskih puteva, a zavisi od veličine sela, teritorije i puteva koje treba uraditi.

Ona je podsetila da je dužnost i zakonska obaveza svakog meštanina sela da prokrči put pored svoje parcele i naglasila da za sada inspekcija neće primenjivati kaznene mere, već žele da apeluju na ljude da se organizuju i poseku rastinje. To je bitno njima, ali i našoj mehanizaciji, jer kad mašina naiđe na put obrastao rastinjem rizikuje da se pokvari. Zato planiramo da sprovedemo akciju, moguće takmičarskog karaktera, kako bi seoska zajednica uradila nešto po tom pitanju, jer samo dogovorom i zajedničkim radom možemo da rešimo nagomilane probleme kojih je na seoskom području mnogo i poboljšamo uslove za život i rad ljudi sa sela, poručila je Katić.

Podsetivši da više od tri decenije nisu dobili bager da uredi puteve, meštani Jovanovca su zahvalili gradonačelniku i lokalnoj samoupravi što su im to konačno omogućili i izrazili nadu da će se ovaj vid saradnje nastaviti.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.