Kragujevac iz dobrog ugla – tri stvari koje drugi gradovi nemaju

Društvo Ekonomija Grad

Kragujevac ima mnogo toga da ponudi i Kragujevčanima i turistima, a mesta koja privlače mnogo pažnje, bez obzira na jesenje vreme, ili možda baš zbog njega, jesu jedinstvene gradske atrakcije – Knežev arsenal, Šumaričko jezero i park “Jezero Bubanj”. 

Prva prestonica moderne Srbije obojena je novim bojama otkako je i definitivno prošlo leto, a oštro oko Motorole Edge 20 je zabeležilo drugi, možda i zanimljiviji ugao ovih kragujevačkih atrakcija. 

Prostor koji se u život građana Kragujevca, Srbije, ali i cele Evrope vraća kroz muziku, koja u julu ovde okuplja desetine hiljada ljudi, postao je zanimljiv i filmskoj industriji, ali i svima koji žele da prođu kroz zaista jedinstven ambijent. 

Na ovoj lokaciji snimani brojni muzički spotovi, ali i domaći i inostrani filmovi i serije, ali to nije sve. Knežev arsenal je mesto koje veliki broj mladenaca prepoznaje kao  idealno mesto za pravljenje originalnih svadbenih fotografija. 

Vise o istoriji knezevog Arsenala http://www.glassumadije.rs/zlatno-doba-kragujevca-knezev-arsenal-1/ 

Na drugoj strani, ono što je za Beograd Ada Ciganlija, za Kragujevac je Šumaričko jezero. 

Omiljeno mesto za druženje mladih, poslednjih godina jezero postaje i mesto za kragujevačke mališane zbog raznih dečjih atrakcija. Okupljalište mnogih ribolovaca bogato je ribom raznih vrsta kao što su šaran, štuka, klen, amur i babuška. Za razliku od većine ostalih kupališta i jezera u Srbiji, ovde živi vrsta poznata kao američki bas ili širokousti grgeč, što je prava retkost. 

Nesvakidašnje je i okruženje celokupnog gradskog parka “Jezero Bubanj”, kao što se vidi na fotografijama načinjenim Motorolom Edge 20. Park i jezero predstavljaju dragocenu prirodnu vrednost grada Kragujevca i već dugi niz godina proučavano je od strane lokalnih stručnih organizacija I institucija koje se bave zaštitom prirode I I životne sredine 

Više o Motoroli na https://www.motorola.com/rs/sr/.

Tagovi:

1 komentar

  1. Iznad svega navijam za svoj grad,predstavljati nedovrseno sredjeno jezero bubanj kao nesto sto drugi nemaju je neprofesionano.Porediti jezero na Adi Cingaliji sa jezerom u Sumaricama to je NEPOJMIVO.
    Kragujevac treba da se bori spajanje poteza I Gimnazije,muzeja,Milosevog konaka,Pijace ( posto poruse sve ovo sto su
    unkazili) sa drugom stranom Lepenice,Stara Skupstina ,Stara Crkva,Arsenal.Spajanje izvesti realizacijom podvoznaka
    ya bulevar,izmestiti prugu dublje prema toplani tako formirati pravi MILOSEV Venac,Kragujevacki Alschtat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.