NS Kragujevac: „Mali Šešelji i bizonski način“

Politika

“Gradski odbor Narodne stranke u Кragujevcu osuđuje napad lokalnog odbora Srpske napredne stranke u Кragujevcu na informativni portal „Glas Šumadije“. Lokalni naprednjaci po ugledu na svoju partijsku vrhušku ovakvom neprimerenom i antidemokratskom reakcijom pokazuju prezir prema slobodi medija i nezavisnom novinarstvu.
U društvu u kojem na delu imamo deset godina na vlasti politiku koja uništava politički život i ukida medijske slobode, ovakav nastup lokalnih naprednjaka, na žalost, i ne čudi. Umesto da vlast kreira uslove za razvoj medija i u civilizovanom maniru odgovara na pitanje novinara, braneći lik i (ne) delo svog vođe, naprednjaci seju uvrede i nipodoštavanje prema medijskim poslenicima.
Borimo se za društvo u kojem će novinarska profesija s pravom imati status „sedme sile“, kao korektiv jednog društva i pravo građana na slobodno informisanje. Nastavkom ovakve destruktivne politike, smeši nam se još veći udar na i ona malo preostalog nezavisnog novinarstva.
Istovremeno je poražavajuća činjenica da gradska vlast, čitaj, lokalni SNS, ne nalazi za shodno da, recimo, odgovori na neka od aktuelnih pitanja, u vezi sa, recimo, Gradskom tržnicom ili povećanjem cene vode, ali i te kako je oštra u odbrani stranačkih stavova i interesa.
Naravno da treba obeležiti godišnjicu „Oluje“, kao sećanje na jednu od najvećih tragedija i nepravdi u modernoj istoriji srpskog naroda, ali je upravo SNS obesmislio ovaj čin, pretvarajući ga u politički skup, što je velika sramota i pokazatelj sa kakvim ljudima imamo posla.
Кako drugačije nazvati ovaj skup nego političkim, jer je pokrenuta dobro poznata mašinerija pritisaka, uslovljavanja i ucenjivanja zaposlenih po gradskim preduzećima i prevozom istih autobusima u drugi grad. Uostalom, to je dobro poznati manir vladajuće stranke, a sve radi „pravljenja gužve“, gotovo uvek kada „veliki vođa“ izađe iz zgrade predsedništva.
Na kraju, koja je krivica „Glasa Šumadije“ za ovako besramni napad? Da li zato što su pokušavali da se bave svojim poslom, te ukazali na ono što je svima poznato i što svi znaju, a to je da je „car go“? Ako je to jedina krivica, čestitamo im na tome.
Sa druge strane, manir saopštenja lokalnog SNS-a je svima dobro poznat. U Šešeljevskom i radikalskom stilu, a sada aktuelnom „bizonovom“ stilu, nasleđenom iz devedesetih godina, maske su pale, a vladajuća stranka je ponovo pokazala ispod čijeg je šinjela nastala. Od svojih korena je, ipak, teško pobeći.” – saopštili su iz Gradakog odbora Narodne stranke u Kragujevcu.

Tagovi:

1 komentar

  1. Ovi opozicionari umesto da budu ispred prostorija SNS i da tamo pokazu svojim protestom da su ovi van konkrencije nesposobni oni im daju vetar u ledja svojim izjavama gde se o njima prica sve vreme.

    Zasto mi gradjani moram da znamo i za jedne i za druge?

    Ima nas gomila koje interesuje normalan zivot, da rade i imaju mogucnosti da se razvijaju u svakom smislu a ne da gledaju kako se grupice nadgovaraju… koja je poenta svega, da na prodje vreme koje nam fali konstanto?

    Nase stvari i drustveno-socijalne i sve ostale probleme nece resiti neko drugo vec mi sami.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.